Vjerovali ili ne, postoje razvojne okoline koje pojedu rama koliko imaju na raspolaganju.
U mene su ograničili max ram heap na ca. 16GB po instanci. Redovito imam otvorene dvije instance razvojne okoline te se adekvatno 32GB rama brzo napuni i dobro bi mi došlo još toliko, što kompenziram koristeći još (barem) jednu mašinu.
Srećom pa postoji nekakvo inteligentno optimiranje heapa od strane razvojne okoline, ali lagao bih da WinOS nema svoje prste u tome i ne dopušta procesu da proguta sve na raspolaganju, ako nije u aktivnoj upotrebi.
Međutim, ak radim aktivno dva builda paralelno, bome pojede sve, a web browser nije niti upaljen.
Radi se o softwareu u automotivnom sektoru. Build time kod takvog sustava je redovito 2-3h.
A sad što ti Bubba radiš na fakin 14" i sa 64GB rama, fakat ne znam. Zvuči mi kao da bi trebao imati workstation + nešto za po vanka jer sa 14" laptopom si teško mogu zamisliti u kojem univerzumu dretvena snaga tako znatno divergira od količine radne memorije, al tko sam ja da sudim... Sve ima svoju primjenu