Tema: Automobili
View Single Post
Staro 18.11.2021., 15:23   #57771
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Ne čitaš očima nego glavom. Napisao sam da ne valja ni jedno ni drugo. I sa "ljetnima plus lanci" opcijom također ljudi procjenjuju jel mogu ili ne mogu voziti u datom momentu i vidimo da često procjenjuju loše
Nisi, jasno si napisao da je bolje reći ljudima "slobodno se vozite s ljetnim gumama, zakon kaže da smijete" nego da im kažeš "postoje situacije kada ne bi smjeli na cestu sa ljetnim gumama. Te situacije su.... vi procjenite dal se to odnosi na vaš slučaj, ako pogrešno procjenite, riskirate kaznu. Ako ne želite se dovesti u tu situaciju, stavite gume s pahuljicom".

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
. I sam si loše procijenio da na snijeg ides s ljetnom, i slike od kolege prije par postova govore isto. Suma sumarum, ja i mnogi drugi bi stavili zakon o obaveznim zimskim i bok. I u Splitu i u Rovinju zna biti poledica ujutro, hladnog vremena, ledene kiše i svega i svacega. Hocemo li mijenjati gume/felge svaki put kad bude poledica i vracat ljetne kad je toplije po zimi? Procjena vozača je naopasnija. Ljudi ne znaju procijeniti mogu li se parkirati pa te okini s branikom ili retrovizorom i čime vec a kamoli da procjenjuju jel sigurno taj dan voziti s nekom gumom
Razlika je u tome što po zakonu, za koji ja tvrdim da je bolji od ovog, ja to ne bi ni smio. A po zakonu koji ti predlažeš, ja ne bi smio izaći na cestu na prekrasan dan kao što je današnji (bar u ZG).

Citiraj:
Autor Pentel33 Pregled postova
Tako je, po meni zakon treba pisati jasno i striktno, 4mm i lanci su prilično jasni, a bilo kakva slobodna procjena o vremenu je podložna ogromnoj manipulaciji, pogotovo u našoj državi.
Odgovoran vozač će svakako staviti zimske i ne zanimaju ga nikakvi lanci, oni neodgovorni neka rade šta hoće.

Zakon u našaoj državi je takav, i ne znam šta tu tebi toliko smeta da tupiš o tome već danima, bilo kakvu slobodnu procjenu ne treba ni slučajno uvodit u naš zakon.
Ti stavi zimske i pusti druge da rade ono što oni žele.
Kako ti procjeniš koliko je 50m vidljivosti i dal smiješ, zakonski, upaliti maglenke? I kako na sudu dokazati da je bilo baš 49, a ne 51 kad ti je policajac napisao kaznu za maglenke u uvjetima u kojima nisu smjele biti upaljene?
Nisi znao da već postoje takve stvari u zakonu? Eto, sad znaš, da to sve što govoriš da se "ni slučajno ne smije uvoditi u naš zakon" već postoji.

Uglavnom meni je sad već stvarno dosta, mislim da sam već prešao u onu granicu gdje, kad se raspravljaš s određenim ljudima, promatrači sa strane te svrstaju u istu kategoriju i priznam, pao sam u tu zamku. Jebga, nitko nije savršen.
Elven je offline   Reply With Quote