Tema: Automobili
View Single Post
Staro 17.11.2021., 13:42   #57754
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Stvarno među ovim mehaničarima ima budala, stara se žali da Meriva nekako slabo pali, a akumulator je ipak jedno 2 godine star. Nije sad nov, ali nije baš ni za otpad. I idem ja pogledati unutra pa mi je čudno da ima 62Ah, a Astra sa slabijim motorom ima 75Ah. I guglam, naravno na google izbaci da taj motor inače treba 75Ah i gledam ja unutra, stvarno još ima 4 prsta mjesta za akumulator.

Neka budala, valjda je bilo teško ugurati akumulator jer je u Merivi sve stisnuto pa je stavio manji. A to što 75Ah akumulatori imaju 650-700CCA dok ovaj ima samo 510CCA to nije bilo mehaničaru očito bitno... Pa tko još danas pali hladan auto
Problem je edukacija. Ima čak i mehaničara koji rade već dugo godina i "sve znaju" pa ti uvale krivi antifriz jer zna da od davnina da u PSA ide plavi. A to sto vec par godina u neke modele ide crveni tj žuti, nije bitno. Pa kad nešto ne štima kako to,kako to? Ili napraviš veliki servis, pa trosi antifriz i meho kaze da je radi KM i da moze biti zracni čep ili brtva glave ali ako je malo ne treba brinuti. Na pitanje kako nije trosio prije velikog servisa, ne zna. Nakon godine dana kad dodje vrijeme za obican servis kaze da pusta pumpa vode koju je naravno zamijenio na velikom servisu i nema garancije jer je prosla godina dana. Nakon napomene da je prijavljeno povecano trosenje antifriza odmah nakon zamjene, nema odgovor. Onda frend kaze da dolazi s autom na ponovnu zamjenu kompleta za 7 dana, i ako slucajno vidi ispisan racun za posao da ce progutat tu pumpu. Odjednom ima garanciju. Zalosno kako trebaš vikat i biti balkanac da bi te netko cijenio.
spawn je offline   Reply With Quote