Citiraj:

Autor  Sinac

Što više RAM-a imaš, ujedno je i manji swap na disk. 

| 

To najcesce uopce nije tocno, niti je ikada jedinstveno razmjerno.
	Citiraj:

| 

Računaj da svaki program iskrca nešto u swap na disk

| 

Time se ne bave programi.
	Citiraj:

| 

i da svaki puta računalo mora pročitati nešto s diska kad se prebacuješ iz aplikacije u aplikaciju

| 

Ne funkcionira to tako bajkovito kako si ti opisao.
	Citiraj:

| 

Kod nekih čak nije niti neoptimiziranost u pitanju, nego čisto način funkcioniranja.

| 

Pa u tome i jest tvoja (pogresna) premisa - osim u vrlo specijalnim slucajevima (i to samo na razini preveniranja core dumpova i slicnih stvari), ti uopce ne "optimiziras" ovo o cemu ti pricas, nego se time bavi OS. Userspace aplikacije vec valjda 20 i vise godina ionako nemaju pojma gdje se nalaze, jer nemaju nacina razlikovati gdje je podatak zapisan.
	Citiraj:

Autor  kiki86

možda je strujni adapter doka preslab ili neispravan?   

| 

Tesko, jer em bi mi to javio, em ne bi radilo na Linuxu kako spada onda takodjer.
	Citiraj:

Autor  1v@n

U kojem trenutku shvatiš da ti 16\32GB na prijenosniku nije dovoljno i moraš imati 48? 

| 

Kad ti se moze. 

Ali bude zgodno, milijun tabova u browseru (jos ako koristis Chrome), otvoris projekte u nekom Đavoidnom IDE-u i jos zavrtis kakav test ili stogod. Popapa to lako.
	Citiraj:

Autor  Ivo_Strojnica

| 

Eh, samo sto ja nemam TB, odnosno T470
p ga nema, tako da je klasicni dock u pitanju.
	Citiraj:

| 

alternativno probaj prominiti još i Hz monitora.

| 

Nije pomoglo, nazalost.
	Citiraj:

Autor  Dottore

Javi javi    Isto me zanima iako nemam još dock sa Thunderboltom (munja)  

| 

Da ga ne ureknem, ali cini se da sada radi OK s ovim kablovima:
https://www.adm.hr/kabel-display-por...58443/product/
Doduše, nisu imali ove na stanju u poslovnici, pa sam uzeo od 1m, ali vjerujem da bi i sa 2m radilo OK. Realno, i dalje izgledaju jeftino na dodir, ali evo, za sada se cini da je OK...
Edit: ureko sam ga. Jebo mamu. Ista stvar... 

"Zanimljivo" je da kad mrdam misa, monitori rade. Ali samo s tipkovnicom (jer sam zelio vjerovati da ga USB drzi "budnim") to ne funkcionira. Evo upravo dok ovo pisem, dva puta su se upalili i ugasili... Pasmater...
Edit2: Opet cu pregrist jezik, ali sada sam jedan spojio na DP a drugi na HDMI. Hm...