Citiraj:
Autor pogi
Krenuo sam u sređivanje/orgnizaciju važnih podataka i backup kopije. Čak mislim da bi bilo dobro negdje dodati podforum "Backup podataka", ali dobro...
Ideja mi je slijedeća. Obzirom da je riječ o nekih 700 - 800 Gb slika, video zapisa, dokumenata i raznih drugih podataka, što za današnje diskove nije nešto pretjerano, zasad imam 3 fizička diska (2 u računalu i 1 USB3 eksterni). Na svakom od njih bi kreirao "backup" folder koji bi , dakle , bio identičan.
E sad, pitanje, kako ih sinhronizirati? Ideja je da ako nešto dodam u bilo koji od ta tri foldera, da se dodano kopira po preostala dva foldera. A opet ako se nešto pobriše u jednom da se ne pobriše u preostala dva?
Ili sam previše zakomplicirao sve i da imam jedan folder i da ga backupiram nekim softverom na preostale fizičke diskove?
|
Robocopy je savrsen za to.
Imam isti use-case kao ti i šljaka mi petfektno.
Ali pazi: jedan ti disk odnosno folder mora biti referentan odnosno “single source of truth” (SSOT).
Donja linija radi mirror src-a na dst.
Ako se doda/brise na src-u, isto ce se odraziti na dst-u nakon izvodjenja komande.
Za opcije koje imam ukljucene citaj help. Najbitnije su MIR (mirror) i XD, da preskoci problematicne/nepotrebne foldere.
robocopy %src% %dst% /MIR /DCOPY

AT /XD "$RECYCLE.BIN" "System Volume Information" "RECYCLER" /V /TEE /NP /R:3
Sent from my iPad using Tapatalk