View Single Post
Staro 12.11.2021., 10:56   #876
dada-as
Bot Maker
Moj komp

dada-as's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Eh, znam da je ovo CHIA topic, ali ne mogu biti pozitivan, iako ne vidim da sam nesto negativan, jedino sto sam napisao cinjenice koje sam sam okusio.

Recimo, ja bih htio odgovore na pitanja:
Kako ce CHIA ponuditi bolji i brzi blockchain nego recimo Algorand?
CHIA se bori sa Bitcoinom i Ethereum, a njih je vrijeme zgazilo, Ethereum se mozda izvuce, vjerojatno hoce sa ETH 2.0 ako izadje. Ali pred vratima su ovi POS blockchainovi koji nude svasta nesto, low ili nikakav fee sa abnormalno brzim transakcijama. Rjesavaju blockchain trilemu koju spomenuti POW imaju problem.

Drugo pitanje:
Cemu toliki prefarm, ako se malo dublje analizira ne vidim razlog za takvo sto osim sto vjerojatno Founderi nisu ocekivali ovakav hype pa su htjeli se osigurat ako bi cijena CHIe bila mjerljiva u centima...

Jedino sto mi ima smisla je sto ce vjerojatno oni to djelit sakom i kapom, svojim investitorima, a vjerojatno i nadam se nama early adopterima, kad tad taj prefarm mora na trziste... (ovo bi bila fenomenalna vijest za nas rudare koji smo vec naplotani)

iskreno, taj prefarm mora ici rudarima, jer kad se bude to djelilo doci ce do supply shocka...

Ako netko ima konkretne odgovore na ova moja pitanja bio bi zahvalan

EDIT
Vec sam stisnuo reply a nisam vidio Blehov kometar.
Dumpam DCA, ali u suprotnom smjeru, kad poraste dumpam. Neznam za halving racunicu, ali uvijek mogu kupiti coinove natrag po manjoj cijeni...
Napisati POS je smece meni nista ne znaci. Vise bih volio cuti zasto je POS smece i detaljnije o HW requirements za Solanu i ovo sto si napisao za proizvoljni stall.
EDIT2:
Pogledao HW requirements, ali i mi netko treba objasniti kao 5 godisnjaku sto taj veliki HW requirements znaci za Solanu...

Zadnje izmijenjeno od: dada-as. 12.11.2021. u 11:03.
dada-as je offline   Reply With Quote