Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
Ovo je ipravo razlog zasto sam na btrfs-u.
Odlican je ZFS, ali jednostavno nisam na domacem terenu, sta mi se dvaput pokazalo kao greska.
Ne znam sta radim ni koje su aktivnosti pogubne, pa sam oba puta izgubija podatke, c/p radeci sa weba, ne znajuci u dubinu sta se zapravo desava.
|
BTRFS je...buggy. Imao sam ga 2 put na produktivnom kompu - skrsio - o vracanju podataka (Hint nestanak struje - ako nemas backup) mozes samo sanjati. EXT4 je puno zilaviji.
Citiraj:
Autor pogi
ali cijelo vrijeme govorim o TrueNASu u virtualnoj mašini. ne razumijem negativistički stav.
ideja je da ga upogonim i na njega stavim par video, slika, mp3, word i pdf dokumenata i da pokušam osposobiti dijeljenje na pc, laptop i mobitel.
koji bi ti npr. predlozio besplatni nas umjesto TrueNAS za isprobati?
zelim isprobati funkcionalnost NAS-a da vidim da li bi u buducnosti investirao u nekakav polovni Synology ili QNAP
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
TruNAS je way to go ali pokusaj malo se nauciti kako ZFS funkcionira i kako ga optimizirat - dakle u slucaju sranja da mozes ispravno reagirat.
Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 11.11.2021. u 11:10.
|