View Single Post
Staro 10.11.2021., 21:49   #253
Miki9
Registered User

Datum registracije: Jun 2021

Download:
https://www.sendspace.com/file/8g9v6o

U ovom broju mi je jedna od top 10 ps1 igara, a to je legendarni Medievil, predobre horror-halloween atmosfere i glazbe, iako poprilično teška zbog pimplavih kontrola.
Te uz to i Red Alert Retaliation, strategija koju sam igrao više od ikoje druge u životu, naravno većinom u skirmishu jer obične misije su bile prokleto teške za desetogodišnjaka.
Kako nije bilo opcije savea, znao bi igrat pa ostavit ps1 upaljen na pola misije, pa nakon par sati ponovno pokušavao misiju dovršit, mission failed je bio sasvim učestali prizor hehe.

Jedna igra koja mi je djelovala po fotkama super i koju tad nisam nikako nigdje uspijevao nabavit kod pirata, Bomberman World; odigravši je konačno prije 5,6 godina sam se razočarao - djetinjasta i nekako polubezveze - možda zato jer je to više koncipirano za multiplayer.
No zato sam sada odigrao Tombi, i to je solidna 2.5D zabava.

Populous sa naslovnice sam isto na ps1 naknadno odigrao, zato jer nije me tad u to doba nekako privlačila da bi je i kupio, strategije s nekim magijskim elementima nisu bile moja brija.

Od nekih drugih kurioziteta u broju, tu je najava za Prey, naravno konačno izašao dosta godina kasnije, te neku naočigled zgodnu tomb raider style igricu Galleon koja je tek 6 godina kasnije izašla, i to samo na xboxu.
No, to je tad bilo tako, mnoge igre su izlazile ko po špagi, al neke druge su zaglavile u limbu, najčešće razočaravši publiku.

Pola desetljeća je tad bilo tehnički i konceptualno vječnost, samo nek se usporede igre i hardware iz 95. i 2000. Danas, jasno, kad se usporede one iz 2015. i 2020. ni blizu nije tolika drastična razlika.
Miki9 je offline   Reply With Quote