View Single Post
Staro 10.11.2021., 16:43   #1299
Nikox
Premium
Moj komp

Nikox's Avatar

Datum registracije: Aug 2017
Testirao ZTE MC801a routera. Sve agregacije rade koje imaju naši operateri. Evo dobre i loše strane routera:

dobre
1.Podržava sve CA u HR
2.Ima mogučnost LOCK ćelije(skriven izbornik)
3.Zadavanje pojedinačnih frekvencija(skriven izbornik)
4.U 95% slučajeva samo plug and play sve AUTO
5.Priključci za vanjske antene( samo zs 5G)
6.USB C type

Slabije strane
1.Brzina lan porta 1Gbps
2.Nema tel priključak

Sučelje identično kao i na modelima 286
Testirao sam dosta različitih modela 4G routera i ovaj ZTE za cca 28% ima bolji DL od B818-263 sa vanjskim antenama i cca 16% bolji DL od Netgear M2 sa vanjskim antenama(Isti toranj za sva tri routera). Znači modem sa X55 chipset u sprezi sa unutarnjim antenama iako se RSRP vrti oko -100dBm daje odlične rezultate naspram B818 i M2 sa vanjskim antenama.Evo link video sa skrivenim izbornikom. Uglavnom najbolji router za korištenje 4G mreže koji sam dosad testirao nemam nikakve zamjerke što se tiče rada na 4G mreži. Evo sto dobivam kod sebe doma udaljen od tornja 2km DL ZTE MC801a.
5G testirao na lokaciji u gradu gdje toranj ima brzinu preko 1Gbps.ZTE odrađuje svoju zadaću super na ovom 5G DSS iako u sučelju routera piše da je spojen na N78 ali nije tako on očita taj DSS. Evo mjerenja 5G DL PEAK ali vrtio se DL oko 1Gbps pošto lan ne dozvoljava više. Isprobao mjeriti istovremeno preko LAN laptop i mob Wifi6 5Ghz ax zbrojene brzine daju nešto malo preko 1.2Gbps.Na ovom routeru moguće je jednostavno promijeniti FW pošto ima USB C port i preko njega se sve radi. Router koji sam koristio ima T-Com FW i ima mogućnost ulaska u skrivene postavke i FW drugih operatera imaju uključen CA i omogućen ulazak u skrivene postavke. Kineski FW ima Blokiran CA i blokiran ulazak u skrivene postavke zato prilikom kupnje pripazite na te stvari. To je ukratko o ZTE MC801a ako nekog još nešto zanima a nisam spomenuo ili testirao pitajte. Router ima LOCK ćelija!!!!! Moja velika preporuka ovog routera bilo za 4G ili 5G DSS.

Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 10.11.2021. u 20:59.
Nikox je offline   Reply With Quote