View Single Post
Staro 08.11.2021., 11:37   #3059
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Rezime jednog pocetnika, svog sam podesio u 2 dana, ali dosta sam guglao best practices i sl. pa je tu otislo barem 2/3 vremena. I stvar sljaka (zasad) bez greske. Stvar je plug n play, samo ti ostaju postavke.

Trosi oko 13-15W u idleu.

I pitanje buke sam rijesio - dampirani diskovi, dodane nogice na nas, mouse pad ispod, dodatno opterecena polica i sad je to to. E da, sve skupa umotano u spuzvaste ploce. Sinoc sam spavao u dnevnom, glava metar i pol od nas-a, milina. Pasivno hladjenje dok diskovi ne dodju na 41 ili chipset na 57 C.
https://imgur.com/a/bbquPEX

Slozio gore 4 usera + 2fa, permissione (iz prve i bez greske, ocito to moze biti jednostavnije nego na OMV-u), docker, backup svih lokalnih kompova i bitnih foldera, mrezni storage za razne servere (plex, mjuza, tv snimalica), vlastitu domenu za pristup izvana (tu se jos neckam oko vpn-a i kako to najbolje srediti + imam jos nekih dubioznih pitanja za odgonetnuti).

Sad ga u principu samo fajn tjunam kad nesto primjetim. Osobno sam se prebacio na nas 100%, ali zenu i familiju jos nisam. Postavki ima da se useres. DSM help je koristan za njubove. Kad sve klikne na mjesto, uzeti C2 preplatu, cloud backup i nadam se prst u uho sto se podataka tice.

Nije jeftino, al na pojedincu je da pretace brojke i donese odluku. Tim bolje ako ima iskustva s alternativnim rjesenjima!