View Single Post
Staro 05.11.2021., 20:29   #5707
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Zasto bi to bio problem? Ima 14" laptop koji je lagan kad ga treba nosit, a kad ga spoji na dock ima 2 monitora, tipkovnicu, misa, i brdo RAMa ako mu treba za nesto... Meni to najnormalnija stvar, zato i postoje dockovi...

Pa bilo je ekipe koje ja nabrijavala X230 na koje su trpali 16GB RAMa, eGPU, itd... Kad im treba za nes pametno radit, imaju dock sa eGPU (recimo igrat igrice), kad idu na posao ili na put, uzmu mali laptopic koji svugdje stane...
OK, može se, sve jasno...ali je li stvarno potreba ili...zato što može?

OK, lagan je kad ga treba nositi. Stoji
Kad si zadnje nosio laptop negdje, a da ga nisi u torbi stavio na sic u autu?
Kad je već workstation došao na SFF i USFF formu, nije ništa puno nepraktičniji za nošenje uokolo. Pobogu, nosili smo midi i big towere okolo po LAN partyima, sad je problem nositi nešto veće od 14"

U oba slučaja moraš nositi okolo miša, tipkovnicu, kabele, a u slučaju laptopa i dock, pa onda i dimenzije i težina više ne idu na stranu laptopa. Kad ga već automatski spajaš na ekran, čemu onda taj ekran na laptopu služi? Ne sjećam se kad sam u uredskoj primjeni (a znam par firmi koje imaju službene Thinkpade) vidio Thinkpad koji nije zaklopljen na stolu i zapravo samo štedi malo prostora u odnosu na dotadašnje ležeće kante...uz jedinu razliku da ih sad ih zaposlenici mogu odnijeti doma i nastaviti raditi van radnog vremena

Kombinacija SFF ili USFF workstationa tipa P350 Tiny (https://www.notebookcheck.net/Lenovo....550927.0.html) i tableta mi ima više smisla, ali ok, to sam ja.

I dalje pecam po ebayu i što više razmišljam, mislim da mi je i5 s 8GB i 128GB SSD sasvim dosta za to što mi treba iako sam odmah krenuo na i7, 16 i 512.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 05.11.2021. u 20:47.
1v@n je offline   Reply With Quote