View Single Post
Staro 05.11.2021., 15:10   #3046
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
E to bi najviše volio, ali nažalost nemam gdje. Tu u kutu dnevnog mi je radno mjesto već skoro 2 godine, kompletna mrežna "infrastruktura" stana i jedino tu mogu gomilati gadgete #ženaodobrila

Anyway, dampirao diskove, kućište ne rezonira što mi je drago, napravio custom fan krivulju (fan off kad je sve u idleu) i smjestim ga pod kauč. Plus podloga za miša da mu ne bude hladno na pločicama

Sad kad su se dojmovi malo slegli:
NAS kao takav mi se čini kao svemirski brod naspram OMV-a kojeg sam par mjeseci vrtio na RPI-ju. Ono što me na OMV-u ubijalo u pojam su permissioni i sve peripetije oko tih dozvola. Jednostavno taj dio nisam uspio nikako shvatiti ili savladati. Nikad nisam uspio složiti server vrijedan puštanja u produkciju, a to znači da ga i žena može početi koristiti.

Proći će sigurno koji mjesec testiranja prije nego i ovaj NAS ustupim ženi na korištenje. So far so good, zadovoljan sam performansama (ubacio sam mu i 4 gige rama). Skupa igračka, nadam se da će sretno raditi barem 5-6 godina

Nemaš sa Synologyjem problema kaj se tiče dozvola i da ga ustupiš ženi na korištenje. Jednostavan je.

Kupio u firmi jedan sa 4 diska, složio sve vrlo brzo i pustio u produkciju, svatko ima svoje korisničko ime, dodijelio tko što može sve vidjeti i to je to. Čak sam i web server stavio gore za jednu app u php/mysql.

Inače Synology je DS418.

OMV sam slagao u virtualci da vidim kako i što i isto bez problema sve složio. Doduše njega ću doma koristiti kada se odlučim što ću na kraju sa kompom. Vjerojatno u prodaju (neki am3/4 sa 16gb rama ddr3,...) a onaj slabiji komp sa više sata portova ostaviti...
spiderhr je offline   Reply With Quote