Citiraj:
Autor zupy
problem je šta je kod svih ovih malih jakih strojeva je prostor smještaja pa onda jedino idu baterije većeg kapaciteta (čitaj skuplje ) i da zadovoljavaju strujno.
|
Da, a kako su trenutno i skocile cijenom, dobro je da ode pitati i provjeriti jel mu to odgovara. Druga stvar, nemam sanse znati bolju informaciju od nekoga tko svaki dan prima na desetke ili vise romobila na servis/modifikacije, prati sve novine, kontinuirano radi i jos ima povratnu informaciju od ljudi koji ih voze nakon moda.
Meni se, nakon opisane epizode kad je zena presla prednjim dijelom preko M365pro desilo nesto cudno, mada ni dijagnostika, niti sama voznja nije bila indikativna za bilo kakvu nepravilnost. Motor je pregledan, parametri rada. ali...
Jedina ostecena stvar je bila prednja vilica i pokrov plasticni koji ide na istu. Xiaomi se pokazao kao jako izdrzljiv romobil cak i na zesce traume. Jer nista drugo nije bilo potrgano, cak ni znacajnije ogrebotine nisam imao, a presla je kotacem preko decka/povrsine za stajanje.
Ali post preuzimanja, nakon nekoliko dana, osjecao sam da nemam vise okretnog momenta u samome startu kao prije. M365pro napunjen u dobrome stanju, ima okretni koji prilicno grize u sport modu, te bas te odbaci kad se inicijalno odgurnes iz pozicije stajanja. On je postizao sve deklarirane brzinske maksimume u tri moda, ali jednostavno vise nije "grizo" u startu kao prije. Onda sam uzeo od nekoliko ljudi koji su vozili isti model, te ostao zacudjen, da su neki imali i znatno losiji osjecaj starta od mene, te nisu uopce ni dozivljavali kao minus.
Gledah po upisima vlasnika po webu, cini se da postoje diskrepancije cak i u istoj seriji motora, tako da nije jednostavno objasniti. Onda sam po prvi put stavio dizanje brzine +35, ali najmanje radi brzine, htio sam dobiti taj okretni nazad. Sad toliko isporucuje okretnog u startu, da imam osjecaj, kao da vozim Saab turbo prvu reviziju 230ps, koji je morao u prvoj i drugoj brzini ogranicavati okretni, jer ga jednostavno nije mogao efektivno prenjeti na podlogu.
Kako u modu numericki pokazuje u procent koliko se trosi baterija, prvih nekoliko tjedana je jako cudno, jer imas osjecaj da ces imat duplo manje raspona, jer stalno blejis u potrosnju, ali zapravo nisam znacajno izgubio finalni domet. Doduse, u vecini slucajeva vozim jednako kao da imam 25 limit, jedino, uz neusporedivo vise okretnog.
Citiraj:
Autor zupy
Ja sam nakon nakon složenog ebike-a sa stražnjim i prednjim pogon složio jedan i sa srednjim (bafang BBS02 750W nazivne snage ali relno jači) i završio sam priču s tim - nemam više šta probavati i slagati za moje potrebe 
|
Pa stavi neku sliku za puni dojam opisanog
Citiraj:
Autor Dizel
Bok deckeci, imam pitanje za bateriju za camac, za navigaciju itd. Treba mi neka mrcina i ovo su mi predlozili, a ne znam di da to trazim:
|
Ha, ne znam, Optima bi mi uvijek bila pri vrhu izbora, doduse, ne znam jel ti to preskupo. Ali vise vjerujem Optimi i manjeg kapaciteta (zbog trajnosti) nego vecoj manje kvalitete. Doduse, Optima je nedavno dobila novog vlasnika, a glasine vec kruze, da vise nije jednake kvalitete, da ima puno zalbi i povrata, te da je bolje kupiti prijasnje modele, kojih jos ima po skladistima sirom svijeta. Jer one mogu i nakon dvije godine stajanja, normalno paliti auto. Pa najbolje da odes u neki bolji centar, pa vidis sto se nudi za novce/kvalitetu u marine programu. A onda taj model lako nabavis iz nekog vanjskog izvora, ako se nasa cijena pokaze nekonkurentnom.
...
....