Pozdrav,
kupio sam Lenovo Legion Pro 5 sa Ryzen 5 i RTX 3060. Nažalost, uz njega sam uzeo i Lenovo ThinkPad Dock USB-C Gen 2 (Type 40AS).
Zašto trebam dock: Laptop koristim na poslu, tako da spajam miša, tipkovnicu, card reader, LAN, 2x monitora (trenutno HDMI al biti će 2xDP u skorijoj budućnosti). Koristim i zvučnike u uredu da razbijem monotoniju...
Sad, Lenovo USB-C Gen.2 je izgledao idealan, iako dosta skup (2.000 kn) dock za to. Uzeo sam jer, jel, Lenovo će raditi s Lenovom mi je bila logika. Provjerio sam da, iako Legion PRO 5 vuče 230W, napajanje manje snage nije problem, jer ionako na poslu ne igram igrice niti išta power-intensive, a laptop radi bez beda sa punjačima manje snage.
No, Dock stalno radi probleme. Najčešće nakon dulje neaktivnosti, ali ponekad i usred rada, monitori se isključe i ne žele ponovno vratiti. Uključivanje/isključivanje glavnog USB-C kabela najčešće ih vrati, iako ni to nije uvije (treba nekad i restart).
Power settings su takvi da nema sleepa u "plugged-in" načinu rada, PCI-E i USB-i su svi maknuti sa nekih power savings, sleep itd načina. Cijelo računalo je maknuto sa Sleep-a dok je na punjaču, ne bi li eliminirao problem, no i dalje se stalno pojavljuje.
Sad, ima li netko pasivni (bez vlastitog napajanja, jel) dock koji bi radio kako spada? Lako kupim drugi punjač i uštekam direktno u laptop, ne trebam se napajati preko USB-C 3.1 porta uopće. Samo želim da svako jutro ne moram uštekavati (i popodne ištekavati) po 10 kabela.
.
.
.
tl;dr: Trebam preporuku USB-C DOCK sa 2xDP,4xUSB3,LAN koji će raditi sa Lenovo Legion Pro 6.
Hvala