mučimo se jer nam nije nije pokazao/nemamo dovoljno znanja, ni iskustva

a oni koji rade već 20-30 godina, znaju možda čak i manje nego mi koji smo mlađi i radimo puno kraće vrijeme... neko će znati odgovoriti na ova naša pitanja, samo ako je on izučavao tematiku, ja sam se učlanio na onaj bosanski forum elektrotehnika i vidim da po stranim forumima, pogotovo .co.uk se može naći odgovora, ali tu mi je tematiku teško shvatiti na hrvatskom jeziku, kamoli engleskom

slažem se sa svime šta si napisao... otpor petlje - to je ovo šta sam gore pitao Zloop i Zline - impedancija/otpor petlje kvara, ovo gore šta sam na engleski citirao... otpor uzemljenja čega ispituješ? po meni ovo zvuči kao da jednu sondu stavljaš na PE zaštitu sabirnicu u RO, a s drugom 'pipaljkom' ispituješ otpor uzemljenja, npr. u slučaju indirektnog dodira na kućištima kakvih postojenja/uređaja/inox elemenata, ili pak otpor uzemljenja gromobrana, i to možeš ispitivati na puno način, pa i strujnim i uzbudnim kliještima (ja ih imam), ali mislim da je po normi za ispitivanje struje prihvaćena isključivo 4-polna ili 3-polna standardna metoda, ne znam, ali u zadnja 3 mjeseca jako sam se zainteresirao pa ću kad tad "pohvatiti sve"

elektrotehnika je jako široka, opširna i volio bih barem nešto naučiti o njoj kada su u pitanju ova zakonski obvezna i nametnuta ispitivanja