View Single Post
Staro 31.10.2021., 21:22   #27011
Neo-ST
Premium
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Dune... 8.5/10

Gledali u Cinestar Extreme 2D.

Audio-vizualna poslastica. Neke scene su za naježiti se. Barun Vladimir Harkonnen je baš jebeno jeziv i gadljiv ali tako dobro snimljeno i odglumljeno da je na kraju privlačno...meet the dark side

Oko nekih stvari treba zažmiriti, ali to nije problem. Samo treba imati na umu da je Dune pisana 60ih godina. Tada se budućnost drugačije zamišljala, pa se neupućenima neka tehnička rješenja mogu činiti smiješnima.

Po meni epsko djelo, kompletan svijet u koji se lako unijeti (moža zato jer dosta toga i dijeli s našim svijetom). Ne treba se sramiti pred Star Warsom, dapače. Dune mi je čak nekako zrelije djelo i spektakularno je posebna.

Za soundtrack Hans Zimmera ne znam šta svi pi*de. Sjeo je ko budali šamar. Ko dobro vino nakon ribe. Ko pivo nakon čevapa. Ko...ne znam. Tradicionalno vrhunski Zimmer, ovaj put namjerno malo manje istaknut soundtrack koji se odlično uklapa u atmosferu Dine koja ni ne zahtijeva bombastične note.

U svakom slučaju lijepo napravljen film i drago mi je da će se raditi u nastavcima jer Dina to zaslužuje.

Neo-ST je offline   Reply With Quote