Ideja je skroz na mjestu, ali ja to ne bih koristio za 24/7 i ako mi je bitna stabilnost neta.
Za usb tethering nema problema, meni se na mom mobu to pokazalo kao sasvim dobro rjesenje, pogotovo ako spajas na jedan komp. Koristim ga i preko usb tetheringa na svom ruteru (ac86u) kada spiskam tarifu na gigaboxu pa mi fali giga-dvije do kraja mjeseca. Ali to je iza rutera koji radi tezi posao - mob ne radi nista osim sto prima signal.
Kao hotspot? Ah, radit ce, ali..., ne znamo kakvu mrezu imas doma... Jedan komp? 3 kompa, smart tv, pametne uticnice? Streamas li puno ili? Za par uredjaja bi trebalo biti cist fajn, al to je recept za sranja. Cim krenu rasti potrebe, 2-3 streama istovremeno, uredjaji se pocnu spajati itd - dodje do problema po pitanju qos-a, streamovi krenu bufferati, mob pocne pokazivati svoje limite kao ruter uredjaj.
Par problema: ovo sve jaaako ovisi o mobu i kako on hendla rutanje. Los mob - losa kucna mreza. Ako naletis na probleme s netom, tesko ces znati je li do operatera, zagusenja, signala ili moba... Da ne spominjem nonstop punjenje u slucaju usb hotspota ili brze praznjenje baterije kod wifi hotspotanja. Isto problem kod mobova je sto moze dolaziti do prekida neta kada primas pozive ili aktivno koristis mob dok tetheras net.
Takodjer, modem u mobu bi trebao biti solidan i ne vjerujem ce to biti neki problem. Osim ako ne iskoristis neki prastari mob ili krs koji ne moze iskoristiti agregacije.