Citiraj:
Autor Mar
Spoileri za buduće nastavke...
|
A jesi ga zbrckao da ni meni koji sam sve procitao nista nije jasno. Pomijesao si redoslijed dogadjaja, pa malo odes u buducnost pa nazad. Da nisu isto gljive u pitanju? Ili premalo duhana?
Anyway, vladavina Leta (koji je drugi sin Paula, prvog je tragicno izgubio...) iako je donijela mir, sort of, donijela je dekadenciju covjecanstva. Tog je i on bio svjestan pa je sam okoncao svoju vladavinu u God Emperor of Dune... Slicno kao sto je otac mu, Paul, prolupao kad je vidio sto je pokrenuo (to ce bit u drugom dijelu filma) i koliko se krvi prolijeva u njegovo ime, Muad'Dib...
Mini serija i nastavak su meni vrlo dobre. Efekti su sasvim ok, atmosfera puno bolja nego u ovom filmu, bolje je objasnjeno, sestra od Leta je mnogo dobra
Za pravi dozivljaj Dune, citajte knjige. Znam da je to dosta za procitati ali shvatite to kao mjesece SF uzitka

Kad uronite u taj svijet, vrti vam se stalno u glavi pa jedva cekate da ponovno uzmete knjigu u ruke da vidite sto ce dalje biti. I onda u nekoj od kasnijih knjiga vam sine nesto sto nije bilo bas jasno u prijasnjim...