View Single Post
Staro 28.10.2021., 09:33   #26999
Old.machine
Premium
Moj komp

Old.machine's Avatar

Datum registracije: Feb 2016

https://dune.fandom.com/wiki/Holtzman_Effect

o štitovima

"This changed the nature of warfare - conventional projectile weapons became mostly useless and laser weapons became incredibly dangerous, forcing humanity to return to the use of hand-weapons."

"Lasguns were the preferred weapon for armies. However, when shields were being employed, lasguns were generally not used because contact reaction between a lasgun beam and a shield created a nuclear explosion that often killed everyone within a large radius."

Bude nuklearna ekplozija?? Čini mi se malo pretjerana reakcija

I spominje se da su u knjizi one specijalne careve postrojbe bile prerušene u Harkonene. Ne kužim zašto se s tim nije išlo u filmu?

-->
Po meni bi bilo najbolje da je film završio nakon napada Harkonena i da su to ušteđeno vrijeme iskoristili na prikaz cara, ostalih kuća, navigatora, onih baba itd. Ovako ostane previše upitnika iznad glave, običan gledatelj će jako malo skužiti o backgroundu svijeta. Film je vizualno odličan, ali nekako mi je bez duše, da sad moram izdvojiti neki wau trenutak gdje sam protrnio, nema ga. Tu je velika krivica i glazbe, u pozadini je stalno prisutna, stalno nešto tutnji i klapa, ali u isto vrijeme kao da je i nema. 6,5/10

Ako stavimo na stranu loše efekte kakva je mini serija iz 2000. godine?

Update: Vidim i da ima nastavak mini serije, piše da obuhvaća drugu i treću knjigu. Zanimljivo...

@dox

Pročitao sam jučer nešto o tome, zbog ovoga je:

https://dune.fandom.com/wiki/Holtzman_Effect

o štitovima

"This changed the nature of warfare - conventional projectile weapons became mostly useless and laser weapons became incredibly dangerous, forcing humanity to return to the use of hand-weapons."

"Lasguns were the preferred weapon for armies. However, when shields were being employed, lasguns were generally not used because contact reaction between a lasgun beam and a shield created a nuclear explosion that often killed everyone within a large radius."

Bude nuklearna ekplozija?? Čini mi se malo pretjerana reakcija

I spominje se da su u knjizi one specijalne careve postrojbe bile prerušene u Harkonene. Ne kužim zašto se s tim nije išlo u filmu?

Zadnje izmijenjeno od: Old.machine. 28.10.2021. u 10:11.
Old.machine je offline   Reply With Quote