View Single Post
Staro 26.10.2021., 17:09   #1433
Falkoth
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2009
Trebao bih laptop do 11250 kn ( na r1 9000 bez pdv-a) s uključenom web kamerom i windows 10 pro ( zbog posla). Može i bez win 10 pro , ali onda mi ili treba nadogradnja s home na pro ili kupnja nove pro licence da se uklapa u ovu cijenu gore. Laptop bi bio za posao i za gaming.

Ovako, gledajući za ono što mi treba i što želim mislim da je najbolji laptop trenutno na tržištu Lenovo Legion 5 PRO -> ima odličan ekran, jako kućište, relativno tanak i kompaktan za 16 inča i k tome ima konfiguracije sa solidnim dediciranim grafičkim karticama. U mojem cjenovnom range-u mogu naći kombinacije 11400h + 3050Ti ili 5600H + 3050Ti ( možda i nešto bolje ako je na akciji kao 5800h ili rtx3060). K tome ne izgleda upadljivo i rgb je moguće isključiti. Nažalost, Asus Zephyrus 14 je solidan izbor, ali uvijek skuplji zbog svoje veličine i kompaktnosti , a k tome nema ugrađenu web kameru.

Ako netko ima nešto približno slično u cijeni, kvaliteti i performansama ovome da je solidno za posao i gaming neka kaže, ali mi se ovo čini daleko najboolje za sve što mi treba pogotovo zbog hrpe dobrih portova ( između ostalog Rj45 i hdmi) i odličnog ekrana ( wqhd, 165HZ, IPS).

U obzir dolaze sve trgovine u HR, ali i Cyberport, electronics.de i PCKing.de stranice ( samo što je tamo zadnji iznos 1425 eur s pdv-om jer je niži kod nas.
Hvala u naprijed iako mislim da ćete samo potvrditi kako je moj izbor trenutno najbolji jer mi nije bitna prenosivost i baterija toliko . Uglavnom ga koristim kao stolno računalo , a prenosim samo kako bih ga priključio na napajanje s psola kući i obratno.
Falkoth je offline   Reply With Quote