Citiraj:
Autor c-shadow
Planiram tako. Pogotovo što dolaza radnici, a njihov šef tek na kraju dana. Recept za probleme.
Naručena su trostruka stakla s lowe premazima i argonom. Profil je Gealan S9000, taj je navodno malo širi.
Kako se točno provjeri premaz lampicom/upaljačem?
Ne znam da li to mogu oni bez toga uopće naručiti iz tvornice. Za argon jasno da ne mogu provjeriti.
|
Daš ljudima jest i budeš dobar gospodar, a dodatno im visiš nad glavom, ja tako uvijek i u pravilu sam zadovoljan. Uvijek moraju znati tko je gazda u kući.

Samo uperi lampicu u staklo, gledaj pod kutem i vidjet ćeš tri odraza ako je troslojno. Argon bi trebao biti unutra, kažu da "curi" s godinama, nemam pojma. A gle, sve je moguće, ja sam mislio da susjeda brije, pa sam ju tražio ponudu i račun, na oba je bilo troslojno, a stiglo dvoslojno.
Citiraj:
Autor c-shadow
Kako provjeriti orijentaciju stakala? 
To mi nova info da mogu i to zeznuti 
Uf, već vidim kako će se mrštiti kad za njima idem kontrolirati je li sve u vagu.
Klupice bi morale malo visiti prema vani jelda?
|
Nisam sto posto siguran, odnosno zaboravio sam, ima na netu sigurno. Ono što sam siguran, ako želiš spriječiti gubitak topline iz prostora, strana koja gleda u prostoriju mora biti low-e, odnosno ako želiš spriječiti ulazak sunčeve topline, obrnuto jel. Sad ti vidi kako tebi više paše, jesu li to prozori na stanu/kući ili neki zimski vrt. Moji svi sprečavaju ulazak sunčeve topline, jer nema problema s izolacijom.
Klupčice moraju imati prevjes od barem par cm, kod mene je 35mm, izbačaj određuješ koliko je kod tebe potrebna dubina klupčice. Nagib računaj 6°, gotove klupčice uglavnom imaju 5-6°.
Citiraj:
Autor c-shadow
Ako ne uspijem dobiti nikoga uskoro (mjesec i pol cca bi se trebalo čekati kooperanta od ekipe koja ugrađuje), probao bi sam. Nemam dvije lijeve, radio sam doma malo gletanja i poneku pločicu, struju,... snalazim se, ali se ne kužim u te materijale i kako točno se to napravi 
Ne očekujem velika oštećenja, ali radi se o termo fasadi sa stiroporom i ne bi htio da mi voda ulazi okolo. Stolarija kasni u dolasku 3 mjeseca i eto sad smo na pragu kišne sezone.
Postojeće klupice idu van i naručene su neke Alu plastificirane za vani, a za unutra plastične.
Evo, prva serija pitanja poslana :-)
|
Ja sam to radio sam jer sam već imao hrpu materijala od gradnje kuće, pa mi nije imalo smisla to plaćat. Ispalo je super iako sam tako nešto prvi puta radio, samo se držiš PS-a ima po netu dovoljno informacija što i kako.
Bazično, stiropor se lijepi tim bekamentom (ljepilo za stiropor) direkt na podlogu, naravno sve suho, čisto, bez prašine. Idealno je imati nazubljeni gleter i kompletne obje površine (zid i stiropor) premazati da nemaš zračnih džepova ispod. Kad to pokeljiš, urediš, nakon sušenja baciš prvu ruku glet mase i onda mrežicu, fino zagladiš špahtlom i kad se posuši, peglaš to dalje glet masom. Ja idem na level 4-5, dakle skoro full glatko, teksturu dobiješ kasnije valjkom kada krečiš. Imaš po YT odličnih tutorijala, a u zadnje vrijeme i onih prevedenih ruskih stranica.
Znači, trebaju ti ravni i nazubljeni gleter, uska i široka špahtla, kadica za glet masu i ljepilo, ja koristim pravokutnu jer mi je lakše. Dalje, ljepilo za stiropor, mrežica i teranil ekstra. Kasnije za brušenje, s obzirom na to da nisu velike površine, uzmeš onaj držač za šmirlg, nekoliko finijih gradacija i onaj blok obložen šmirglom, ja za zidove koristim vodobrusni. I svakako neku masku kad brusiš. Sori na litanijama