View Single Post
Staro 26.10.2021., 11:42   #3707
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor killuminati Pregled postova
Prije ugradnje pogledaj sve spojeve, brtve, koliko slojeva stakla imaš, odnosno jesi li dobio što si platio (lampica ili upaljač, vidi se svaki sloj), jesu li sve lajsne oko okna čitave, da nisu napuknute i da nisu u pukotine nagurali akril i općenito ima li kakvih oštećenja. Ne mogu ovo dovoljno naglasiti.
Planiram tako. Pogotovo što dolaza radnici, a njihov šef tek na kraju dana. Recept za probleme.
Naručena su trostruka stakla s lowe premazima i argonom. Profil je Gealan S9000, taj je navodno malo širi.
Kako se točno provjeri premaz lampicom/upaljačem?
Ne znam da li to mogu oni bez toga uopće naručiti iz tvornice. Za argon jasno da ne mogu provjeriti.

Citiraj:
Pri ugradnji nadgledaj majstore, provjeri da je sve u vagi, da se prozori/vrata sami ne zatvaraju, da su stakla ispravno orijentirana, odnosno da je vanjska strana stvarno vani.
Kako provjeriti orijentaciju stakala?
To mi nova info da mogu i to zeznuti
Uf, već vidim kako će se mrštiti kad za njima idem kontrolirati je li sve u vagu.
Klupice bi morale malo visiti prema vani jelda?

Citiraj:
Špalete možeš i sam, ako nemaš dvije lijeve. Stiropor minimalno eps 100, a možeš i grafitni. Mrežica, ljepilo za stiropor, bekament recimo i teranil ekstra masu, nikako običan teranil, možeš i izvana obradit špalete njime. Treba ti još dobar gleter te uska i široka špahtla.
Dodatno sam sve vanjske spojeve oko prozora namazao Ceresitom CP 30.
Ako ne uspijem dobiti nikoga uskoro (mjesec i pol cca bi se trebalo čekati kooperanta od ekipe koja ugrađuje), probao bi sam. Nemam dvije lijeve, radio sam doma malo gletanja i poneku pločicu, struju,... snalazim se, ali se ne kužim u te materijale i kako točno se to napravi
Ne očekujem velika oštećenja, ali radi se o termo fasadi sa stiroporom i ne bi htio da mi voda ulazi okolo. Stolarija kasni u dolasku 3 mjeseca i eto sad smo na pragu kišne sezone.

Citiraj:
Ako imaš vanjske klupčice, a nisi ih riješio, preporuka za sistem eloksiranih alu klupčica u Schachermayeru, ugrubo 100kn metar uključujući brtvu, šarafe, kapice, spojnice i kutnike, odnosno završetke. Možda je sad nešto skuplje kao i sve uostalom.
Postojeće klupice idu van i naručene su neke Alu plastificirane za vani, a za unutra plastične.

Citiraj:
Ako te još kaj zanima samo pitaj
Evo, prva serija pitanja poslana :-)

Zadnje izmijenjeno od: c-shadow. 26.10.2021. u 12:04.
c-shadow je offline   Reply With Quote