Health na telefonu je čista laž. Niti jedan telefon nema health osim iPhonea i totalno je netočno. Izračunava se na bazi ciklusa, dopunjavanja i šta ja znam. Imao sam slučaj da je baterija izbila ekran jer se napuhnula a health 93%

. Zamjena baterije se izvršava po želji korisnika, ako nekome smeta sto baterija traje 20% slabije može odmah zamijeniti, ili 50% slabije. Ili po sili kad vise niti ne zeli puniti ili se ponasa kao gore opisano npr 80-30 ili gašenje te napuhavanje. Napuhavanje je opasno samo po sebi jer moze ispustiti kiselinu I napraviti rupicu prstu (kao npr meni) ili se cak moze zapaliti kad je na punjacu napuhnuta. Zato kazem, punite kako želite, kad dodje vrijeme ili kad tako zelite, zamijenite i to je to. 2 godine je neka srednja trajnost iako nekima ode ranije a nekima tek za 3-4 godine , ovisno o korištenju i nacinu punjenja. Dosta ljudi igra igrice i puni mob, to u biti najvise steti bateriji zbig pregrijavanja, također zbog prljavog konektora punjenja pa su kontakti loši ali ne moze se izbjeci

Što se 99% tiče, ja imam trenutno P30 i s iskljucenim pametnim punjenjem normalno puni do 100%. Treba probat druge kablove i punjače