View Single Post
Staro 24.10.2021., 20:47   #26991
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Vec su napisali negdje da ce biti hrpa nastavaka ako ovaj dio poluči kakav takav uspjeh tržišni. Dok publika bude gutala nastavke, oni će snimati. Sljedeći je za 2 godine, ako zarade doboljno.
I dalje mislim da je serija prikladnija. Jednostavno daje vise slobode i vremena izgraditi likove, objasniti odnose, objasniti pozadinu price... Nesto kao vec spomenuti GoT ili mozda jos bolje Battlestar Galactica. U seriji si mogu dozvoliti imati cijele "dosadne" epizode od sat vremena u kojima nitko nikog ne ubije, bez akcije a koja opet daje ono bitno za pricu. A i ne mora se cekati dok izadje novi film. Nakon 2.5 sata, Dune je za vecinu, pogotovo onima koji nisu citali knjige, zavrsio bez veze. Da film, tj. epizoda dolazi za tjedan dana, kraj bio bio sasvim ok.

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Ja nisam citao knjige, stoji mi trilogija u polici već neko vrijeme. Morat cu poceti.
Da vrijeme, ves si trebao Knjiga je SF classic masterpiece. Pa onda nastavci, neki tisucama godina nakon radnje u prvoj knjizi. A i u prvoj se opet spominju dogadjaji od prije stotine ili tisuce godina. Pa radnja koja se prostire preko svjetova, galaksija... I kako samo mijenja stalna jest. To najvise dolazi do izrazaja u God Emperor of Dune (4 knjiga od 6 iz originalne serije). I ne, nije svemirski SF. Nema tu lovaca i bitaka u svemiru kao u BSG.

Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Koje knjige su uopće u serijalu? Gledao sam malo na Wikipediji, ali mi ništa nije jasno. Možda bi uzeo prevedene na HR.
Preporucio bih ti procitati prvu napisanu knjigu, Dune. A onda ako ti se svidi, nastaviti. Na istom linku, pod plot, mozes procitati radnju (spoiler alert!!!) i sam vidjeti dokle su dosli.

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote