View Single Post
Staro 24.10.2021., 13:17   #26989
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Pogledao Dune sinoc. Prije toga sam namjerno izbjegavao citati ili gledati bilo sto o filmu. Htio sam steci vlastiti dojam. Veliki sam fan knjiga, neke sam pročitao nekoliko puta. Cak sam pročitao i ono sto je sin napisao. Ok je al ni blizu orginalu.

Anyway, film je solidan. Dobro prati prvu knjigu, polako da i oni koji sporo citaju mogu pohvatati No, nekako mi fali nesto. Jednostavno mi nedostaje ta atmosfera iz knjige, prvog filma, cak je i serija to bolje pogodila. Taj feudalisticki ustroj, zabrana upotrebe računala, uopce se nisu pojavili navigatori, ne spominje se butlerian jihad, kako smo dosli do imperije u kojoj se radnja odvija, odakle spice, kakve veze imaju crvi, sve te urote unutar urota...

Glumci su mi ok, prilično dobro pogodeni. Jessica je mogla bit ljepša, kako i priliči jednom duke koji je vrlo dobro utjelovljen. Vladimir Harkonnen ruzniji i odvratniji. Duncan Idaho je vrlo dobar. Liet-Kynes su promijenili spol i boju koze al' je glumica posteno odradila ulogu. Paul je najlosiji. Zgoljavi emač kojeg je od malena trenirao Duncan?! Mogao se barem osisati za ulogu a ne da mu kosica upada u okice dok se bori sa iskusnim Fremenom i jos ga pobijedi?! Chani je dobra, uvjerljiva kao zgodnjikav curetak odrastao u pustinji.

Duna je epic sf, ne bas lak za citanje tj. povezivanje radnje. A jos tezi za ekranizaciju. Bolje da su napravili seriju, kao GoT. Materijala ima napretek. Samo prva knjiga moze biti više od jedne sezone. A tek kasnije...Mogli bi godinama uzivati u tom svijetu
Vec su napisali negdje da ce biti hrpa nastavaka ako ovaj dio poluči kakav takav uspjeh tržišni. Dok publika bude gutala nastavke, oni će snimati. Sljedeći je za 2 godine, ako zarade doboljno.

Ja nisam citao knjige, stoji mi trilogija u polici već neko vrijeme. Morat cu poceti.