Imam problem sa novim (rabljenim) monitorom ili barem sam tako mislio, više nisam siguran jel do monitora ili grafičke, ovaj put sam uspio snimiti anomaliju mobitelom.
Simptomi i priča:
-imao sam 32" 2k monitor, nikad problema
-dolaskom ovog della 43" 4k od sljedećeg dana svakodnevno dva puta ugasi sliku na sekundu-dvije i dalje radi normalno, u 2D po windowsima i u igrama 3D svejedno
-obrisao sam drivere sa display driver uninstallerom i instalirao nove
-probao sa drugim kabelom
-probao druge izlaze iz grafičke
-probao sa monitorom u drugoj utičnici
-furmark prolazi uredno bez artefakata
Evo video 4min, dovoljno je pogledati prvih 20sek trzanje slike po 2D windowsima i od 3:00 do kraja u Battlefieldu kako trza, gasi sliku i zatim postane skroz crna/artefaktna te iz fullscreena prijeđe u windowed, alt-tabao sam izlaz:
Nakon snimljenog problematičnog izlaska iz igre sve radi normalno, bez trzanja po windowsima, te ponovnim ulaskom u igru radi normalno. Dakle ovako neki problemi 2x dnevno, ne češće. U 1-mjesečnom vlasništvu monitora ovo je tek drugi put ovako dugih anomalija, ostale dane samo ugasi-upali sliku 2x dnevno na sekundu-dvije i to je to. Bio sam uvjeren da je do monitora ali nakon ovih artefakata i prelaska fullscreen>windowed više nisam siguran