Tema: Automobili
View Single Post
Staro 20.10.2021., 22:50   #57340
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Ti stvarno usporedjujes BMW 5 vs Octavia ?

Daster i golf (troc, tiguan,Šta već zelis) su u istoj klasi i financijski sad a ne može se usporediti kvalitetom

BMW 5 nije klasa octavie
Objašnjavam da godina proizvodnje nema veze s unutarnjom kvalitetom, zvučnom izolacijom i udobnošću sjedala.

Iako zadnjih 5 godina se tu malo stvari mjenjaju, pa su počeli proizvođači malo podizati kvalitetu materijala u unutrašnjosti, pomalo i zvučne izolacije (nova Corsa me iznenadila i oduševila).

Ali još uvijek će Leon iz 2021. imati lošiju zvučnu izolaciju i materijale u unutrašnjosti nego Golf iz 2014.

Ako želimo reći da očekujemo povečanje kvalitete u tim parametrima udobnosti, možemo reći da to očekujemo zbog očitog (i povećeg) povećanja cijena novih automobila u zadnjih 5 godina. Ali to je sada jako specifična situaicja.

Npr sjećam se kad sam gledao aute 2018. i 2019. novi Focus se mogao dobiti za 140,000kn dosta solidno opremljen, dizel 120ks. Danas se možeš samo nasmijati na 140k kuna za Focusa.

S obzirom na povećanja cijena bih očekivao povećanje kvalitete, ne a priori zato jer je auto noviji.

Poanta:
Donedavno su stvari poput udobnosti sjedala, zvučne izolacije, kvalitete materijala... bile konstantne unutar jednog modela. Znači Fiesta, Corsa, Astra... su te parametre imale vrlo slične, nebitno dal su proizvedeni 2001. ili 2011. Isto vrijedi za Dustere, Octavije, BMW 7-ice...

Žišku? Ne žišku?
Elven je offline   Reply With Quote