Pazite da ne miješate MI 9T i Redmi 9T. Redmi 9T je malo bolji od A12 u radu, više bugova od A12. MI 9T je stara serija ali dosta jača. Ja uvijek pišem da je uvijek bolje dobro očuvan mob iz TOP klase nego novi midrange ili low range. Ljudi kažu novo je novo, jeste ali kod mobova to ne vrijedi. U to su se uvjerili svi koju su u zadnjih 3-4 godine kupili novi midrange i lowrange i sada polovni iz top klase. Ja sam imao mi8, u familiji svi redmi , što note što običan. Najbolji redmi su bili oni stari iz serije 5, i neki 6, sve ostalo danas ne radi kako treba jer sve nove verzije MIUI ne valjaju na low mid range,plus stede na kamerama. Za 2000kn (nekad i manje) dobijes s10plus, s20fe ako dodas jos malo, iphone x/xs, p30pro i za manje p30 ako volis manje mobove. Naravno treba gledati dobro ocuvane. Sve su to avioni naspram redmija, samsunga A serije, huaweija , u klasi do 2000kn.
U zadnje vrijeme dosta mijenjam mobove i isprobavam. U zadnjih par mjeseci sam nabavio p30 (s kojeg sada pisem), s20fe, p30pro, s10 i s10plus. Svi stari najmanje godinu i pol dana, dao sam dosta ispod 2000 za svaki, osim s20fe kojeg sam platio 2300 kn jer je bio 6 mjeseci star. Sve redom top mobiteli, ne znam koji je bolji. Radije platim novu bateriju za top mob ako treba zamjenu neko patim svakodnevno s mobom koji šteka.
Donedavno sam volio xiaomi kao brand, radi super mobove osim ponekih modela iz redmi serije, ali nažalost u zadnje vrijeme je posrnuo i uopće ih ne zanimaju pritužbe kupaca na loš software.