Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 19.10.2021., 23:08   #11143
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Ima li tko iskustava sa starim magnetofonima? Konkretno ovakvima sa slike. Stvar je da imam neke stare snimke iz kasnih 90.-ih i ranih 2000.-ih koje bih digitalizirao, no ono sto me buni jest sto se neke cuju dobro jos i dan-danas, a neke su poprilicno mutnjikave. Bile su pohranjene u prakticki istim uvjetima i sad nisam siguran moze li cistoca snimke ovisiti o podesenosti magnetofonske glave? Nesto kao na kazetofonima. Odnosno ima li uopce smisla probati podesavati glavu za svaku traku posebno dok ne dodjem do najcisceg zvuka?
Trebao bi prvo znati, dal je izvor tih snimki ista masina? Na prvu, rekao bih da su trake u losijem stanju, isto skladistenje, nije uvijek garancija, traka moze dekadama biti kao nova, a moze se desiti da rapidno degradira. Ili je masina imala odstupanja kad je snimala, te koja je tocno masina snimala? Brzina snimanja, puno je parametara kod trakasa.

Mogu ti dati broj od covjeka koji bi jos trebao imati punu sobu, pa bi usporedbom s jos jednim, najbrze moze dati odgovore.

...
Visage je offline   Reply With Quote