Tv je stari samsung led. Na njega je spojen
tcom-ov evo dvbt2 receiver. Prilikom gledanja tv-a dešava se da signal odjednom naglo prestane i jednako tako se vrati. Uspio sam to snimiti, gornji video. Prekidi se dešavaju bez nekog jasnog reda i trajanja: nekad su duži, nekad ih nema dugo nekad su česti itd., totalno random.
Pomislio sam da je možda problem u anteni kupio sam
ovu dvbt2 antenu koja dolazi s pojačalom. Antena gleda drito prema Sljemenu. Signal i dalje puca. Probao sam i s uključenom opcijom da dvbt2 tuner od tcoma daje napon anteni no ista stvar se dešava i dalje.
Obzirom da se stvar dešava samo prilikom gledanja tv-a, a nije se poboljšalo sa ugradnjom antene, posumnjao sam da je možda do oscilacija u naponu jer je kuća u selu i znaju nekad ali rijetko žmirkat žarulje pa sam spojio uređaj i na UPS koji imam baš zbog tih padova napona. Sve u svemu nije pomoglo, i dalje su se dešavale smetnje.
Jel ima tko ideju što bi mogao biti problem? Sumnjam da je tcomov receiver problem, da iz nekog razloga gubi signal i zato pokazuje snijeg.
Nekako si razmišljam uzeti neki novi tv koji ima ugrađeni dvbt2 tuner ali ne muči pomisao da ako me zeza napon ću imati iste probleme?