Visage, ne znam zašto toliko sve shvaćaš osobno i kao da si jedini i nepogrešivi vozač električnog romobila na svijetu. Nitko te ne napada.
Jasno mi je da blagajnice s prometnim iskustvom kofera na mjestu suvozača i djeca nemaju iskustva i drugačije doživljavaju promet (čitaj: ne doživljavaju ostale sudionike u prometu). Nije mi jasno da netko tko ima vozačku dozvolu i vozačkog iskustva misli da ovakvi iz primjera gore zaslužuju sudjelovati u prometu pod istim uvjetima kao pješaci, biciklisti i vozači svih drugih pravno reguliranih kategorija.
Cijena je najveći faktor, jer se radi o najjeftinijem “prijevoznom sredstvu” koje u najmanjoj jedinici vremena može proći puno gradskih km.
Koliko je vozača i kupaca spremno platiti osiguranje i registraciju da postanu jednaki drugim sudionicima u prometu i preuzmu svoj dio prava i obaveza? Anarhija je prihvatljivija.
Kako sad stvari stoje, imali bi prava, ali ne bi imali nikakve obaveze. Možeš biti najbolji i najpažljiviji vozač na svijetu, ali činjenica je da gdje god da se voziš trenutno, opasnost si za sebe i apsolutno svakog drugog sudionika u prometu, pogotovo pješake i bicikliste.
Apsolutno se slažem s Bubbom