View Single Post
Staro 13.10.2021., 09:01   #1283
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Električni romobili i bicikli

Visage, ne znam zašto toliko sve shvaćaš osobno i kao da si jedini i nepogrešivi vozač električnog romobila na svijetu. Nitko te ne napada.

Jasno mi je da blagajnice s prometnim iskustvom kofera na mjestu suvozača i djeca nemaju iskustva i drugačije doživljavaju promet (čitaj: ne doživljavaju ostale sudionike u prometu). Nije mi jasno da netko tko ima vozačku dozvolu i vozačkog iskustva misli da ovakvi iz primjera gore zaslužuju sudjelovati u prometu pod istim uvjetima kao pješaci, biciklisti i vozači svih drugih pravno reguliranih kategorija.

Cijena je najveći faktor, jer se radi o najjeftinijem “prijevoznom sredstvu” koje u najmanjoj jedinici vremena može proći puno gradskih km.

Koliko je vozača i kupaca spremno platiti osiguranje i registraciju da postanu jednaki drugim sudionicima u prometu i preuzmu svoj dio prava i obaveza? Anarhija je prihvatljivija.

Kako sad stvari stoje, imali bi prava, ali ne bi imali nikakve obaveze. Možeš biti najbolji i najpažljiviji vozač na svijetu, ali činjenica je da gdje god da se voziš trenutno, opasnost si za sebe i apsolutno svakog drugog sudionika u prometu, pogotovo pješake i bicikliste.

Apsolutno se slažem s Bubbom

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote