Citiraj:
Autor Visage
Mene zanima, kako to da ne vidis na stotine majki, zena, koje svaki dan idu na posao, na romobilu.
|
Ne brini, vidim(o). Ima jedna nobelovka koju redovito sretnem kako vozi sebe, dijete i rozu skolsku torbu punom brzinom zapadnom stranom Savske. U tom dijelu Savske su barem 3 haustora iz kojih, kako ne bi potrao tu briznu, superinteligentnu zenu-majku-romobildziju koje su ti ljevicarsko licemjerna usta puna, moras igrati na kartu teisticke religije i teorije vjerojatnosti, jer tehnicko-tehnoloskog nacina kako bi ih zamijetio nema.
Vidim ih barem nekoliko komada svaki dan pred Ujevicem u Koturaskoj. Nisu ni tateki Darwin cijepljeni za nevozenje malodobne djece time, daleko bilo.
Nedavno, ulazim u ured u Hoto u Savskoj autom u garazu. Popodne je, sunce mi tuce u oci. Dolazim do rampe i cekam da se otvori (dakle, stojim od rampe mozda 30cm), i jedva punoljetni moron prolazi izmedju auta i otvorene rampe. Volsebno, s obzirom da sam zeru lakse krenuo jer mi je to isto sunce tuklo u oci i pomilkila me karma da ga ne lansiram na -4.
Ali su mi najjaci nobelovci koji sijeku (ili se opcenito voze) po kruznom toku. Takve redovito susrecem u Radnickoj. Pa se onda voze suprotnom trakom po Budmanijevoj, logicno, jer je najcesce samo jedna zakrcena, ovisno o dobu dana.
Dakle, kako su ti rekli, biciklisti, romobildzije, segvejasi i ostala leftardska bagra koja privatizira svoju trajektoriju zbog zeleno-progresivne lazi kada zajasu svoje prometalo nije problematicna zbog toga sto bi trebala statisticki ginuti i cesce, nego zato sto ostali sudionici u prometu imaju psiholoske traume i zakonske reperkusije nakon sto ih pogaze.
Eto, bas jutros, ali to je toliko redovno da je postalo standard - krizanje Savska-Vukovarska, skretanje jugoistok u Vukovarsku. Zeleno je za skretati lijevo, dakle iz Savske u Vukovarsku. Ima ukupno 5 prometnih i dvije tramvajske trake. Bicikl ide istok-zapad. Tramvaj u smjeru sjevera stoji na stanici. Redovno bicikl prolazi, koji ne moze vidjeti sadrzaj te trake zbog tramvaja, ali predpostavi s obzirom da nikoga ne vidi u sjevernom dijelu Savske a to je jedini aktivni semafor da zasto ne bi prosli. Naravno, taj samodopadni stvor umjesto da
POŠTUJE PROPISE (sto je takvoj ekipi u domeni znanstvene fantastike s egidom "volim prava, ne postujem obaveze"), racionalizira i cudi se ko pura dreku u "OTKUD TI" varijanti. Pa eto, ja iz onog haustora iz gore spomenute price. Cik pogodi.