View Single Post
Staro 12.10.2021., 23:13   #1275
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
@Visage
Normalno da je vazno ko je kriv, ti si romobilisticki pristran ( "izgubio zivot zbog nepaznje vozaca automobila"), a ja nastojim biti objektivan ( i vozac romobila je kriv, po mome bar 70% kad bolje razmislim). Moja netrpeljivost nije okrenuta romobilistima, nego svima u prometu koji krše zakon/pravila pa ugrožavaju i sebe i druge. Da je umjesto na romobilu bil na rolama ili skateboardu, imal bi identicno misljenje.

Hoces reci da ce druga strana, vozac auta normalno funkcionirati? Spavati? PTSP? Odrzati posao radeći koncentrirano i sabrano? Je'l ima on obitelj koju hrani? Zbog jednog znaka, jednog previda? Zbog cega sve to, zbog koga sve to? Nekoga kome se hebe za sve zivo jer moze raditi kaj god hoce, gdje god hoce, kako god hoce?

Ja sam mogel biti taj koji ga je ubil, i to ne zato jer sam bijesni divljak, nesposobni vozac ili kaj slicno, nego zato jer ga jednostavno ne vidim niti ocekujem: nema propisna svjetla, nema propisnu odjecu, nema vozilo koje ima adekvatne karakteristike za brzinu i promet kojim se krece. Nema sigurnosnu opremu.

Svi grijese u prometu, kad tad.

Tebi se desilo nesto lose u prometu a da nisi kriv, ma da? Mene (kao biciklista) nikad nije autobus za dlaku izgural s ceste u kanal pri brzini od 40km/h, a kamoli išta slicno u ~600k km bicikliranja.

Vaznost krivice je upravo u tome da se eliminira uzrok i sprijeci ponavljanje, a ne za upiranje prstom.
Overclock je offline   Reply With Quote