Imam pitanje vezano za podove:
Potpuno renoviram kat na vikendici i novi je krov s vijencom, međutim kad sam otukao sve do ploče, visina do nadvoja je 210cm.
Prvo sam mislio staviti 2-3cm stiropora i naliti 4cm estriha te podne obloge što bi mi diglo pod za kakvih 8cm, no uračunavajući štok od klizne stijene i balkonska vrata, pretpostavljam da bi veličina otvora u slučaju da je štok skoro skroz u razini s podom bio otprilike 195cm što je ok ali ne bi bilo loše da je i veći.
Druga alternativa tome bi bilo staviti stiropor i stirodur (ili samo potonji) i onda na to staviti laminat.
Neki me odgovaraju od ove izvedbe jer kao da nije dovoljno čvrsta, no pošto se radi o starijoj gradnji i 2/3 vikendice ima gredice koje drže betonsku deku, ideja mi zvuči primamljivo jer bi dosta smanjio opretećenje na pod, tj. strop donjeg kata.
Također, u ovoj izvedbi bi mogao i staviti deblji stiropor koji bi bolje izolirao i u konačnici dobio niži pod što bi pozitivno utjecalo na visinu otvora.
Još jedna stvar je što bi to onda sve i sam moga napraviti jedino me brine pošto ploča nije baš savršeno ravna, da li bi trebao naliti samolevelirajuću masu ili da se ispod stirodura stavi nekakav tampon da to upije tipa one kuglice od stiropora ili nešto slično?
U tom slučaju kako bi se riješavalo kupatilo? Jer se neće lijepiti pločice na stirodur? Možda tanji stiropor + OSB i hidroizolacija pa pločice na to?