Napajanje je 1600w platinum i ima i previše wata za kartice koje ću spojiti.
Međutim ljudi imam tri stvari za koje nisam siguran.
1. Imam kabal pcie sa dva izlaza, jedan izlaz 8 pin(6+2) i drugi 6 pinski.
I spojim jednu grafičku sa prvim izlazom 8 pin(6+2) ,
a drugi izlaz 6 pinski spojim na adapter koji ima 8pinski izlaz pa u drugu garfu.
Jasno mi je da će prvi izlaz 8 pin(6+2) moći prenesti oko 150w,
međutim koliko će prenesti ovaj drugi izlaz sa adapterom, da li 75w ili 150w?
2. Uzem takav isti kabal i na izlaz 8 pin(6+2), spojim samo 6 pinski adapter koji ima dva izlaza 6+2, odnosno koristio bih samo dva puta po 6 pina za ulaze u riser.
Dakle na tom cijelom kablu bih imao ukupno tri 6pinska izlaza za tri risera - u ovom slučaju to bi bilo za male kartice 1660 ti ili super.
Da li netko ima tako spojeno - na jednom kablu tri 6pinska risera - odnosno da li bi to bilo ok?
Kažem da kartce i potegnu full koliko mogu potegnuti i bez klokanja - napajanje bi imalo dovoljno wata da rade normalno.
3. Napajanje ima dva izlaza za Cpu a treba mi samo jedan. Dakle drugi ostaje neiskorišten a vidim da ima za kupiti adapter:
CPU 8 Pin Female to Dual 8 Pin (6+2) Male PCI Express GPU Adapter Cable
Ja bih takav adapter spojio na ovaj neiskorišteni kabal od cpu-a i koristio za napajanje dvije 1660 Ti.
Da li imate kakav info u svezi spajanja i rada takvog adaptera na cpu izlaz od napajanja?
Za sve tri stvari bilo kakav info je više nego dobro došao.
Naime idem u preslagivanje rigova i želim se riješiti sata i molexsa spojenih na risere u korist 6 pinskog spoja.
Sorry ljudi za tri stvari ispisao sam cijelu stranicu