View Single Post
Staro 06.10.2021., 19:08   #9001
chika7ilo
Premium
Moj komp

chika7ilo's Avatar

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
Imaš pravo na povrat novaca. Makar ja osobno to izbjegavam osim ako mi baš ne treba (tipa hoću baš taj kupiti drugdje jer ga imaju). Oni gube, ja nešto malo izgubim, ali dobijem nove tri godine jamstva.
Sve stoji ali sam u meduvremenu nabavio drugi monitor pa nema potrebe za jos jednim, zato pitam.
Trazim po netu ali ne mogu pronaci tocno na koji clanak da se pozovem (ovo sto je kolega napisao isti, ponuditi istih ili boljih specifikacija ili povrat novca) , da se ne dopisujem s njima bzvz.

EDIT:
Članak 410.

(1) Kupac koji je pravodobno i uredno obavijestio prodavatelja o nedostatku može po svom izboru:

1) zahtijevati od prodavatelja da nedostatak ukloni,

2) zahtijevati od prodavatelja da mu preda drugu stvar bez nedostatka,

3) zahtijevati sniženje cijene,

4) izjaviti da raskida ugovor.

(2) U svakom od tih slučajeva kupac ima pravo i na popravljanje štete prema općim pravilima o odgovornosti za štetu, uključujući i štetu koju je ovaj zbog nedostatka stvari pretrpio na drugim svojim dobrima.

(3) Ako je nedostatak neznatan kupac nema pravo na raskid ugovora, ali mu pripadaju druga prava iz odgovornosti za materijalne nedostatke uključujući i pravo na popravljanje štete.

(4) Troškove otklanjanja nedostatka i predaje druge stvari bez nedostatka snosi prodavatelj.

To bilo ovo?

Zadnje izmijenjeno od: chika7ilo. 06.10.2021. u 19:33.
chika7ilo je online   Reply With Quote