Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 04.10.2021., 16:24   #3524
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Pozdrav dečki.

Uglavnom radi se o stanu od 42m2 gdje bi se grijalo na struju, odnosno na kombinaciju grijalica za jednu prostoriju (spvaća soba) i klima za drugu (dnevna+kuhinja cca 17m2). Ostale prstorije su hodnik, kupatilo i balkon koji nisu bitni za ovu priču. Zgrada izolirana (relativno nova fasada)

E sad da vas ne zamaram sa drugim stvarima gleda smještaja klime (gdje 3 majstora imaju različite ideje), nego me konkretno zanima model klime koji bi grijao.

Jedan sestri govori da se uzme japanska klima (cca 10k min. vanjska jedinica, 5kw) te dva invertera (svaka za jednu sobu), što je jako skupa opcija i gotovo sigurno otpada. Nije li 5kw malo too much za to? Sobe cca 17m2 i 12-13m2

Maximum za stan (smjer potrošnje?) je 17,5kw

Navodno ove klasične klime od ajmo reći 3 soma koje nisu neki top brand zakažu kod grijanja, dok su OK za hlađenje.. Osobno povremeno nekad grijem prostoriju od štajaznam 30+ m2 na 3.5kw midei i nemam zamjerki osim činjenice da stalno mora radit (što se podrazumjeva), te umjerene glasnoće (za susjede) kasno navečer kad je tiho. No ne grije se stalno s njom, ne kad je najgora zima + ima samo 3 god. klima.

Druga ideja je inverter za dnevnu, te neka kvalitetnija grijalica za spavaću. Tu se priča o nekom LG od 3.8kw (nedefiniran model). Kakav je LG bi glasilo pitanje i imate li neku drugu preporuku? Problem su i rokovi nekih radova, pa bi ju trebalo uzeti lokalno, nešto na lageru (Vk-Vu-Os)

No zanimaju me opcije, te iskustva grijanja na klimu

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 04.10.2021. u 16:42.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote