View Single Post
Staro 04.10.2021., 14:28   #44
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Da rezimiramo, isključivanje mobilnog uređaja ne sprječava stvaranje troška na dotičnom telefonskom broju mobilne linije, barem je Mom tako naveo. Logika je da se inače trošak stvara samo putem SIM kartice i obračunava se prema upotrebi SIM kartice koja napravi trošak. Mobilni uređaj nema ništa s potrošnjom ako je isključen jer je SIM kartica tada neaktivna i odjavljena s mobilne mreže. Ako je nad SIM karticom na bilo koji način samo preuzeta kontrola, ne bi nastajao trošak dok je uređaj isključen, bio u pitanju virus ili nešto drugo. Dakle, jedino logično objašnjenje nastanka troška dok je uređaj isključen je da je na neki način SIM kartica klonirana i da klonirana kartica stvara trošak.

Evo prihvatio bih i to objasnjenje, ali da takva klonirana kartica primi SMS, sama uspostavi poziv sa doticnog aparata i da se cuju glasovi, a nakon toga da se izbrise svaki trag poziva i SMS-a?
Ne znam, meni to zvuci malo nevjerojatno. Mislim da tu fali nekih informacija ili su neke stvari u cijeloj prici lagano izmisljene ili netocno prenesene.
WraGG je offline