Citiraj:
Autor fcajko
Bok ekipa,
u potrazi sam za UPSom,
/
Također, preporuak UPSa je isto dobrodošla
Hvala 
|
a da jednostavno napišeš kojim financijama barataš, a onda prepustiš forumu preporuku?
jedno je ako ti treba velik runtime na bateriji (zašto i koliko?) a drugo ako treba peglanje napona a runtime da je sekundarna stvar.
imaš situacije po selendarama da je napon van dozvoljenog odstupanja i tu te samo online ups spašava.
drugo je da ti treba nešto šta će ti samo čuvati opremu od strujnih problema.
treće je runtime.
1) neki online ups
2) ups veće snage (VA) nižeg runtime-a
3) ups većeg runtime-a
jer imaš ups-ova koji imaju običnu 7Ah bateriju koji su deklarirani na 300VA, i koji su deklarirani na 750VA.
kao i ups-ova koji imaju 2 x 9Ah a opet su deklarirani na 750VA.
meni treba runtime npr jer mi je struja uredna, problem je samo kad je nema, kao i oni kratkotrajni ispadi kada je nevrijeme.
glavni ups ima 4 x 7Ah , apc 750VA. i drži mi 2 servera i mrežnu opremu. zadnjom kalibracijom 90 minuta. najčešće održavanja trafostanice traju kraće pa preživi.
ostali ups-ovi su mali 300-500VA sa 1 akumulatorčićem i na njima budu po 1-2 AP-a koji su u stanju raditi po 6 sati na bateriji.
srednji ap je apc 620VA, drži i5 komp sa monitorom, neznam koliko dugo jer nisam nikad mjerio, ali bitno mi je da se ne gasi kada grmi. da drži 30 sekundi, dovoljno je.
svakome svoje. u firmi imamo 1800W ups-ove sa eksternim battery bankovima (dakle 12 akumulatora po ups-u) + agregat. mislim da drže 3 minute, agregat se upali prije isteka baterije.