Citiraj:
Autor Lewis
Nije vazo jel tebi bitno da TV ostane radit kad nestane struje jer ako je ustekan bitno je za snagu UPSa. Znaci prvo odluci zelis li TV/STB i slicno na UPSu ili ne, tek onda mozes krenuti sa izracunom snage.
Isto tako nemozes racunati snagu "ako max je 135W a prosjek 50W"? Moras izracunati tako da svaki uredjaj moze potegnuti MAX u nekom trenutku i tako kapacitirati UPS, nema tu prosjeka.
I kad dodjes do nekog kapaciteta racunaj da UPS nebude opterecen bas 100% u nego da je 80% ili ispod toga i tek onda ces vidjeti "runtime" koji moze biti od 2 minute to 20, 30 minuta pa i sa opcijom koliko vremena ti treba za shutdown ili do oporavka mreze tako moras gledati kapacitet/snagu UPSa.
I jos bitna stavka dali zelis Backup UPS ili Online UPS (ovaj drugi je dosta skuplji ali on pegla napone i sve jer je uredjaj konstanto spojen prkeo njega a ne samo kad nema struje)...
|
Okej, sad su mi stvari malo jasnije

hvala na odgovoru.
U tom slučaju, na UPS bih spajao stvari koje su mi bitne da rade i kad nema struje (doking, monitori i ruter). Ostalo bih spojio preko neke letve koja ima prenaponsku zaštitu. Dal vam se to čini okej?
Iskreno, ne znam dal mi online UPS treba, odluka oko toga bude prvenstveno nakon usporedbe cijene online i offline rješenja.
Što se tiče izračuna snage, prema sugestiji, uzimam max vrijednosti za sve:
dock: 135W
Monitor: 138W*2
Router: 50W
Ukupno: 461W i ako gledamo da je to 80%, onda bi UPS trebao biti oko 580W