Bok ekipa,
u potrazi sam za UPSom, prvenstvno zbog prenaponske zaštite i sekundarnom zbog gracefull tranzicije na mobile hotspot i samo laptop na bateriji, ako dođe do nestanka struje.
Dvije skupine uređaja bih spojio na UPS. Prva skupina je doking/laptop i dva monitora. Druga skupina je TV, router i A1 prijamnik za IPTV (u budućnosti moguće i neki soundbar/system). S obzirom na to da će UPS biti smještan bliže ovoj drugoj skupini, planirao sam obje skupine spojiti na zasebne letve i onda te letve spojiti na UPS. Prva skupinu spojio bih s produžnom letvom čiji kabel bi bio oko 3,5m. Drugu skupinu generalno mogu spajati direktno, ali čini mi se jednostavnije preko produžne letve i onda tu letvu u UPS.
Prolazeći kroz temu, vidio sam da bi bilo pametno i internet provući kroz UPS. E sad, u ovaj A1 router, input dolazi preko koax-a i onda van idu RJ45. Ako samo dobro skužio, onda bih jedan RJ45 output iz routera trebao spojiti u UPS i RJ45 output iz UPSa onda na docking/TV preko nekog switcha.
S obzirom da sam popriličan noob u ovoj kategoriji, molim vas za mišljenje za predloženi setup, dal sam nešto opako promašio ili mislite da to može bolje? Također, preporuak UPSa je isto dobrodošla
Hvala