Tema: Koji UPS
View Single Post
Staro 03.10.2021., 20:58   #263
fcajko
Registered User

Datum registracije: Nov 2019
Bok ekipa,

u potrazi sam za UPSom, prvenstvno zbog prenaponske zaštite i sekundarnom zbog gracefull tranzicije na mobile hotspot i samo laptop na bateriji, ako dođe do nestanka struje.

Dvije skupine uređaja bih spojio na UPS. Prva skupina je doking/laptop i dva monitora. Druga skupina je TV, router i A1 prijamnik za IPTV (u budućnosti moguće i neki soundbar/system). S obzirom na to da će UPS biti smještan bliže ovoj drugoj skupini, planirao sam obje skupine spojiti na zasebne letve i onda te letve spojiti na UPS. Prva skupinu spojio bih s produžnom letvom čiji kabel bi bio oko 3,5m. Drugu skupinu generalno mogu spajati direktno, ali čini mi se jednostavnije preko produžne letve i onda tu letvu u UPS.

Prolazeći kroz temu, vidio sam da bi bilo pametno i internet provući kroz UPS. E sad, u ovaj A1 router, input dolazi preko koax-a i onda van idu RJ45. Ako samo dobro skužio, onda bih jedan RJ45 output iz routera trebao spojiti u UPS i RJ45 output iz UPSa onda na docking/TV preko nekog switcha.

S obzirom da sam popriličan noob u ovoj kategoriji, molim vas za mišljenje za predloženi setup, dal sam nešto opako promašio ili mislite da to može bolje? Također, preporuak UPSa je isto dobrodošla

Hvala
fcajko je offline   Reply With Quote