Tema: Blender
View Single Post
Staro 03.10.2021., 09:16   #5
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Nemoras uopce gledati te online ankete oko place, to kod nas na Blakanu nema veze, plus skola za 3d ni nema (mislim srednja skola iskljucivo za 3d) tako da nebitno je koje si struke ako si voljan sjest i zagrijat stolicu mjesecima/godinama i ucit i napravit svoj portfolio to je ono sto ce te "zaposlit".

Isto tako jednom kad naucis osnove mozes se prebacivati iz programa u program unutar par mjeseci (ako to recimo neka firm aod tebe zahtjeva da promjenis software na njihov pipeline) i vidjeti koji ti bolje pashe ali Blender je definitivno najjeftiniji za pocet (a moze se i ostat na njemu jer sve vise ga prihvacaju i veliki studiji).

Ali generalno ako nemas volje kao sto kolega kaze nemoj se ni zazamarat s time jer to nije nesto sto ces nauciti za par mjeseci i onda si gotov/strucnjak. To se stalno unapredjuje i mjenja se wokrflow/zahtjevi/dodaju nove opcije koje moras pratiti ako zelis ostat konkurentan....

Ali jedno je sigurno, danas su tutorijali i razni pluginovi dostopniji nego ikad. Kad sam ja ucio nije bilo ni youtubea, ma sta youtube, nije bilo ni interneta pa sam cekao AmigaMagazin po mjesec dana od kad ga narucim da stigne na kiosk da mogu kupit i procitat 5-6 stranica koje su bile vezane uz 3d (Lw, Cinema4D, Imagine, Real3d) da bi naucio nesto novo .....

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 03.10.2021. u 09:38.
Lewis je offline   Reply With Quote