Probao sam igrati RE4 HD sa onim HD fanmade teksturama, i to je sa tim modom definitivno najljepša verzija igre...ali kontrole, majko mila, baš me iznerviralo.
Prvo sam probao tastaturu i pacova, jako je neprirodno, WASD služi za kretanje (tenk kontrole) dok miš miče samo kameru oko lika. Dakle ideš ravno sa W, i ''mišićna memorija'' ti automatski pokušava skrenut mišom kada ono ništa, samo vrtiš kameru oko lika, a on piči ravno. Drugo, ciljanje mišem je nekako trzavo (prebacio sam sa 60 na 30 FPS-a po preporuci sa internetova) i neprirodno se kreće na bilo kojim postavkama osjetljivosti.
OK, reko, gamepad, imam odlični X1 gamepad, odjednom igra 3x igrivija i sve super, osim što ja nisam precizan kod ciljanja gamepadom, na najmanji trzaj, ona točikca od lasera skače posvuda...i krenuli su mi oni neprijatelji sa dinamitom i doslovno me uništavaju... Jedna od najboljih igara svih vremena IMHO ima očajne kontrole na svemu, osim na Wii-u. Tu verziju sam igrao i debelo je iznad svih drugih zbog odličnih kontrola, pa da nisu mogli identičnu stvar prenest na tastaturu i miša?! Mogli su to samo ubaciti kao jedan od načina...

Šteta, probam još, ali vj će biti Shift+Delete i igranje na Wii, izluđuje koliko sam nemoćan u igri zbog loših kontrola.