Citiraj:
Autor Nikky
|
Nije to to, evo što piše kod te opcije:
Transmit status information over UPnP
Universal Plug & Play (UPnP) is used to provide connected computers with status information about the FRITZ!Box in the home network. It has no influence on the security settings of the FRITZ!Box.
Baš treba otići u "Internet" --> "Permit access" --> kartica "Port sharing" i tamo dodati na popis device i u njegovim opcijama staviti kvačicu na "Permit independent port sharing for this device".
Super je što se vide koji su portovi otvoreni na taj način, recimo ja imam 10-ak ručno otvorenih + 4 preko uPNP i vidim točno koji su u tom trenutku.
Kad recimo quitaš aplikaciju koja je zatražila port forward on se više ne vidi u postavkama fritza.
Citiraj:
Autor Chome
Imam Ubee a ne Fritz. Što se tiče porta, zar ti komercijalni software-i nebi trebali trebali koristiti protokole koji su generalno slobodni bez dodatnih podešavanja?
Uostalom treba znati koji port eventualno koristi software što prosječan korisnik ne zna.
Npr. otvorio sam si port za torrent klijent i kada testiram propusnost jedan dan prolazi, drugi dan ne prolazi. Pa ko je tu lud? Na starom tehnicoloru je sve radilo bez problema.
Što je najbolje danas kad mi gore navedeni port radi sad radi i harmony sync.
|
Imao sam ubee dugo i nikad nisam imao problema s portovima, radilo je i ručno otvaranje i upnp.
Što se tiče harmony aplikacije tko će ga znati. Nije to jedina aplikacija koja (moguće) koristi razne nestandardne portove.
Evo primjer Viber:
80
443
4244
5242
5243
7985
CS 1.6

UDP: 6003,7002,27010,27015,27025
3478-3481/UDP
50000-60000/UDP
EDIT:
Evo i meni se pojavio DOCSIS 3.1 na uploadu (slika u privitku)