View Single Post
Staro 01.10.2021., 21:51   #38
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
S obzirom da isključivanje uređaja ne predstavlja i zaustavljanje stvaranja troška, ja sam i dalje stava da je SIM na neki način kloniran. Trošak se može stvarati dalje samo ako je SIM kartica aktivna, što bi značilo da klonirana kartica i dalje negdje vrti pozive.

Ovdje je navedeno da se SIM može klonirati i bez fizičkog pristupa SIM kartici:
https://www.quora.com/How-can-I-clon...he-actual-card

Ima još hrpa sajtova koja opisuje postupak.
Neću ulaziti u rasprave oko toga je li moguće ili ne, računajte samo da sam mobilni uređaj ima pristup SIM kartici i da uređaj šalje podatke odašiljaču mobilnog operatera, a sad može li netko preusmjeriti te podatke nekome drugome, to je već stvar forenzike.
Ima samo jedan sitan problem, iako je sve moguće. Sa kloniranom karticom zoveš koliko god te volja jer vlasnik niti ne zna da su izvršeni pozivi s klonirane kartice. U ovom slucaju se cuju glasovi na telefonu i pozivi se ostvaruju s njenog telefona. Ili je haknuta kartica u smislu da se može njome upravljat na daljinu, ili je nešto s mobom tj prilikom tvorničkog reseta ,kartica automatski ( nekakav skriven sms na simu) ponovo aktivira "virus" ili što već jest.
Ja bih probao sim staviti u dumb phone da se eliminira mogucnost haknutog smartphonea i u taj smartphone bih probao staviti nekakv tomato/bonbon s 20kn na racunu za probu.
spawn je offline