Citiraj:
Autor Sinac
S obzirom da isključivanje uređaja ne predstavlja i zaustavljanje stvaranja troška, ja sam i dalje stava da je SIM na neki način kloniran. Trošak se može stvarati dalje samo ako je SIM kartica aktivna, što bi značilo da klonirana kartica i dalje negdje vrti pozive.
Ovdje je navedeno da se SIM može klonirati i bez fizičkog pristupa SIM kartici:
https://www.quora.com/How-can-I-clon...he-actual-card
Ima još hrpa sajtova koja opisuje postupak.
Neću ulaziti u rasprave oko toga je li moguće ili ne, računajte samo da sam mobilni uređaj ima pristup SIM kartici i da uređaj šalje podatke odašiljaču mobilnog operatera, a sad može li netko preusmjeriti te podatke nekome drugome, to je već stvar forenzike.
|
Ima samo jedan sitan problem, iako je sve moguće. Sa kloniranom karticom zoveš koliko god te volja jer vlasnik niti ne zna da su izvršeni pozivi s klonirane kartice. U ovom slucaju se cuju glasovi na telefonu i pozivi se ostvaruju s njenog telefona. Ili je haknuta kartica u smislu da se može njome upravljat na daljinu, ili je nešto s mobom tj prilikom tvorničkog reseta ,kartica automatski ( nekakav skriven sms na simu) ponovo aktivira "virus" ili što već jest.
Ja bih probao sim staviti u dumb phone da se eliminira mogucnost haknutog smartphonea i u taj smartphone bih probao staviti nekakv tomato/bonbon s 20kn na racunu za probu.