Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.10.2021., 10:37   #56891
Exomaniac
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 748
Zato jer oni koji se prave da razumiju, ne razumiju. EV koji se puni na struju koja dijelom dolazi iz elektrane na ugljen je i dalje zelenije vozilo nego auto na benzin ili dizel. Analize su pokazale da oko 95% vozila na svijetu je zelenije kad bi bili EV umjesto ICE. Elektrane su efikasnije nego pojedinačno vozilo, plus sve emisije u rafineriji i energija koja se potroši na rafiniranje toga goriva. Nije jedini ispuh samo iz auta, znaš? Eventualnih 50% su zemlje poput Poljske gdje gotovo 90% energije dolazi iz elektrana na ugljen.

Ali to uopće nije bit. Energetski mix možeš promijeniti da bude zeleniji, održiviji i s manje emisija, vozila na fosilna goriva to nikad ne mogu biti i to je osnovna bit problema. Ali neki to jednostavno ili ne razumiju, ili ne žele.

Bilo bi bolje se da se malo upoznaš s tematikom o kojoj tako revno pišeš, a razumijevanje je na razini da šalješ neprovjerene članke s informacijama koje ti istakneš, a ne postoje ni u članku. Ovako je sve to na razini propagande koju širi naftna industrija, nedostatak litija, zapaljive baterije, gdje uzeti struju i slično.
Exomaniac je offline   Reply With Quote