View Single Post
Staro 29.09.2021., 19:33   #26
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Mobitel joj je zaražen virusom ili je napravila nekakvu preplatu, unijela broj na nekoj web stranici ili slično.
Ne vide ispis poziva jer to nije ispis poziva već usluga s dodanom vrijednošću, najčešće sumnjivi i kontroverzni Dimoco Europe GmbH

Već sada na Moj A1 možeš vidjeti pod "Potrošnja" što se dogodilo.

Ja sam A1 slao prigovor za jednu stariju susjedu kojoj je tako skinuto 1000kn mjesečno.
Koja "je osvojila Iphone" a "samo je unijela svoj broj mobitela" na neku web stranicu.
Ljudi, pogotovo stariji su naivni, evo ti mog prigovora (pisao u njeno ime):

Citiraj:
Poštovani,
ovim putem podnosim prigovor na račun za mjesec *** na broju ***. Gdje mi je naplaćena usluga od 1590,87kn za uslugu „Dimoco Europe GmbH“ koja nije izvršena niti dobivena.

Sve je počelo sa obavijesti da sam 999.999 posjetioc i da sam osvojila Iphone ali moram instalirati aplikaciju. Aplikacija nije ništa napravila, ja sam je odmah i deinstalirala. Nigdje nije bilo navedeno da se usluga naplaćuje. Kasnije sam primila SMS samo s nekom poveznicom koju je preglednik Google Chrome ocijenio kao virus, nikakvom uputom za gašenje ili ključnom riječi STOP, niti obavijesti da sam preplaćena na nešto, da će usluga biti naplaćena i po kojoj cijeni.

Ovim putem tražim blokiranje, odnosno gašenje navedene usluge s posebnom vrijednošću (koju nisam u mogućnosti sama ugasiti) kao i da zbog svega navedenog račune za mjesec listopad i studeni umanjite za **** , odnosno umanjite sljedeći generirani račun za iznos od ***. U **** mi je do sada naplaćeno *** te ulažem prigovor i za taj iznos.
Nakon mog prigovora A1 je odobrio povrat cijelukupnog iznosa, kontaktirao "Dimoco Europe GmbH" koji je izjavio da su oni posrednici da je ona "uvijek mogla otkazati pretplatu na HR 0800 203 311 " i koji je ipak vratio novac A1, A1 blokirao joj mogućnost "usluga s dodanom vrijednosti" na broj, te je sam A1 naveo da je prijavio slučaj HAKOM-u na postupanje.
Usput sam rekao susjedi da ne bude više naivna, da ne klikće na oglase da je osvojila Iphone ili neke tablete za mršavljanje ili na oglase da je Mate Rimac preporuča ulaganje i samo neka unese broj mobitela...

EDIT:
Inače je na Googleu za Dimoco bilo preko 1000 recenzija od 1 zvjedice kako su ljudi prevareni (ne znam gdje su nestale), sada su samo na nekim web stranicama, i uvijek slične priče, poziv usred noći, skidanje novaca, sms odjednom primanje, nigdje informacije kako se odjaviti, članci u njemačkim, europskim portalima kako su ljudi prevareni, nemoguće otkazati itd
https://praxistipps.chip.de/dimoco-a...so-gehts_49197

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 29.09.2021. u 19:45.
Ag008 je offline