View Single Post
Staro 29.09.2021., 15:32   #23
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Vidi drugi link koji sam postavio i tamo kaže:
With this tool, you will no longer need obsolete and unreliable Faraday bags. You can clone original SIM card of the phone being investigated even without knowing the PIN or create new SIM cards with any ICCID or just format your SIM card to renew for the next use. You are also able to connect multiple SIM card readers at the same time.

Tko garantira da netko nije našao kakav backdoor s kojim sam mobitel pošalje sve potrebne podatke za kloniranje SIM kartice?
Za kloniranje je potreban IMSI i KI.U tesktu e piše koju verziju sima mogu klonirati. KI je danas kriptiran i ne može se iščitati ničim. Može se sim 128v1 ali i za to treba kontakt s operaterom i znanje te fizicki kontakt sa simom. Nekad davno se moglo, ja sam na 1 praznu multisim stavio 2 broja naših operatera i šaltao u meniju telefona.

Ali nikad ne kažem nikad, sve što čovjek izmisli, čovjek i razbije pa tako i enkripciju.

Svejedno je ovo zanimljiv slučaj, zanima me što je uzrok. Trebalo bi staviti sim u neki dumb phone također pa vidjeti da li se isto dešava
spawn je offline