Citiraj:
Autor Bruno_Rv
Naše kartice je jako teško ,skoro pa nemoguće klonirati. Moraš fizički imat sim kod sebe i profi tool koji razbija enkripciju 64k i 128k kartica, a takvih toolova možeš nabrojiti na prste.
|
Vidi drugi link koji sam postavio i tamo kaže:
With this tool, you will no longer need obsolete and unreliable Faraday bags. You can clone original SIM card of the phone being investigated even without knowing the PIN or create new SIM cards with any ICCID or just format your SIM card to renew for the next use. You are also able to connect multiple SIM card readers at the same time.
Tko garantira da netko nije našao kakav backdoor s kojim sam mobitel pošalje sve potrebne podatke za kloniranje SIM kartice?
Citiraj:
Autor Mommistake
Hmm.. Ok, znači gotovo nemoguće.
Fizički, ta kartica je u tom mobitelu već jedno dulje vrijeme, tako da nije do toga.
Mislim da je situacija sljedeća. Broj negdje iscurio, bez obzira na factory reset i nešto treće, ekipa koja radi sranja ima broj.
Broj dobiva SMS koji nekako stavlja neki malware/virus u mobitel, upali poziv prema van i zove te nabija lovu.
I tako svaki puta.
Ono što je čudno u svemu tome, što taj tko to radi ima od toga? A1 kupi svu kremu, ne?
I kako je moguće da poziv traje a nije vidljiv na mobitelu niti u history-u?
|
Broj ne znači ništa bez odgovarajuće SIM kartice jer se broj mobilnog operatera pridruži određenoj SIM kartici. Zato mi ovo s neregistriranim pozivima izgleda kao da je SIM kartica na neki način klonirana i stvara se trošak.