Ako je fulana tema, bacite me gdje treba, ali imam dosta čudan problem.
Naime ovako (sve što pričam je ono što je meni frendica ispričala), ako nešto ne odgovara ili nije istina, ponavljam, tako sam ja čuo.
Prije nekih 3-4 tjedna je od frendice mama zaprimila čudan poziv u noć. Pošto žena ima godina i nije IT pismena, je prihvatila poziv. Kada je prihvatila poziv, čula je neku ženu koja priča na nekom čudnom jeziku. Mama je govorila "halo, halo.." i tako par puta, na kraju skužila da je greška i prekinula poziv.
Od tog dana, svaku noć dolazi SMS (bez sadržaja) nakon kojeg se iz telefona čuje ista žena kako priča s nekim. Taj SMS u nestane u roku par sekundi (mama je uspjela par puta uhvatiti broj i zapisati ga...).
Znači telefon ne zvoni, nego bez da se itko javi na mobitel iz telefona dolaze glasovi (kao da je aktivan poziv).
U history-u poziva nema.
SMS koji dođe, isto ga nema u history-u smsova.
Kada pogledaš na telefon (kada traje taj "poziv"), telefon je normalno u stand-by, nema aktivan poziv, nema ništa (telefon izgleda kao da se ništa ne dešava).
Jedino riješenje je ugasiti mobitel (koji prekine taj poziv) ali ista priča se dešava drugi dan.
Probali su ići u A1, 2 puta factory reset napravili, nitko ne pomaže. A1 ne vidi taj poziv, factory reset ne pomaže.
Problem je što je na računu došao 1888kn veći račun (pozivi u inozemstvo).
Ideje?
Moje mišljenje. Neki virus koji pute ovog SMS-a trigerira poziv (kao da frendičina mama zove van).
Čudno je što poziva nema, što factory reset ne briše virus (ako virus postoji). Probali su blokirati broj koji se pokaže u SMS-u, ali svaki dan je drugi broj.
Zamislite ženu od 60 godina kako juče glasove u noći (koji dolaze iz telefona) a nikoga u kući nema niti se ona na telefon javila.
Ja ideja nemam i najgore, ovo je scary.